За добу в екосистемах Дніпропетровщини сталося 29 пожеж

За добу в екосистемах Дніпропетровщини сталося 29 пожеж

Фото: ДСНС у Дніпропетровській області

Упродовж вчорашнього дня, 30 жовтня, на території Дніпропетровщини вогнеборці загасили 29 пожеж в екосистемах. Загальна площа загорань сягала понад 20 гектарів.

Про це повідомляє ДСНС у Дніпропетровській області на офіційному сайті.

Більшість займань на відкритих територіях стається через необережне поводження з вогнем саме людей.

На жаль, не всі громадяни дослухаються до порад рятувальників та продовжують спалювати суху рослинність, завдаючи непоправної шкоди природі.

Надзвичайники вкотре закликають усіх жителів регіону бути відповідальними!

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Не завдавайте непоправної шкоди ані собі, ані оточуючим!

Крім того, відповідно до законодавства України, за навмисне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Спалювання опалого листя на території міста утворює загрозу для здоров’я людей та впливає на їх імунну систему. Криворіжцям нагадують як правильно позбутися опалого листя та сухої трави.

Як ми писали раніше, 30 жовтня рятувальники ліквідували займання дерев’яної господарчої споруди та сміття на вулиці Віктора Оцерклевича у Покровському районі Кривого Рогу.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну