На що йдуть гроші з бюджету Кривого Рогу

На що йдуть гроші з бюджету Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

На жовтневій сесії Криворізької міськради депутати підтримали виділення коштів на підтримку військових частин, Програми соціального захисту, на допомогу сім'ям військовослужбовців, на матеріальну допомогу мешканцям міста та інші.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

80% видатків міського бюджету - це видатки, пов’язані з підтримкою військових, цивільного населення та життєзабезпечення міста в умовах воєнного стану, запевняють чиновники.

Зокрема, для військових на придбання квадрокоптерів, для здійснення централізованої закупівлі товарів (робіт, послуг) та на забезпечення потреб оборони додатково виділено ще 30 мільйонів гривень. Для надання субвенції державному бюджету в рамках Програми громадського порядку та громадської безпеки в місті спрямовано 4,5 мільйона гривень.

Усього з початку повномасштабного вторгнення надана допомога нашим військовим на суму 880,2 мільйона гривень з бюджету міста.

Також кошти міського бюджету спрямовані:
  • 12,2 мільйона гривень – на матеріальну допомогу мешканцям міста у зв'язку з ліквідацією наслідків збройної агресії РФ. Всього з міського бюджету вже виділено мешканцям міста, чиї будинки та квартири постраждали від ворожих ударів 105,6 мільйона гривень. Допомогу отримали 2354 мешканців міста.
  • 3 мільйони гривень спрямовано на заходи з демонтажу частини будинку по вулиці Українська,55, 4-й під'їзд якого було зруйновано ворожою ракетою 31 липня. Раніше містом було ухвалено рішення про виділення коштів із міського бюджету мешканцям цього під'їзду на придбання нових квартир. Вже виплачено кошти у розмірі 36,4 мільйона гривень для 31 сім'ї. По іншим йде надання необхідних документів. Кривий Ріг лише одне із двох міст в Україні, де існує така допомога з міського бюджету.
  • Ще 3,8 мільйона гривень виділено на допомогу сім’ям військовослужбовців, які загинули захищаючи Батьківщину. Загалом на підтримку ветеранів, військовослужбовців та членів їхніх сімей в рамках унікальної для України програми соціального захисту населення у 2023 році передбачено 100,9 мільйона гривень із міського бюджету.
  • Також спрямовано 25 мільйона гривень на оснащення закладів охорони здоров’я, зокрема для облаштування палат, де лікуються військові.
  • 1,5 мільйона гривень додатково виділено мешканцям міста на лікування. У рамках міської комплексної Програми соцзахисту матеріальну допомогу у 2023 році вже отримали 25 тисяч мешканців міста на загальну суму 241,5 мільйона гривень.

475,5 тисяч гривень виділено для новоствореного Комунального некомерційного підприємства «Сервісний офіс «Ветеран» у рамках створення інституту Помічників ветеранів. Також передбачені кошти для виплати до Дня студента одноразової іменної стипендії Героя України Інни Дерусової – першої жінки в Україні, якій посмертно було присвоєно це звання.

По управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення спрямовано 27 мільйона гривень, з них: 22 мільйони гривень — на придбання програмно-технічного комплексу Єдиної системи відеоспостереження; 5 мільйонів гривень - субвенція державному бюджету (Державному Пожежно-рятувальному загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровської області) на проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

По галузі освіти спрямовано 2 мільйони гривень – на капітальний ремонт тимчасових укриттів в двох закладах освіти та 40 тисяч гривень – придбання обладнання для харчоблоку в навчально-реабілітаційний центр. А по Службі у справах дітей передбачено 720 тисяч гривень для облаштування укриття Центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну