Дніпропетровщина стала майданчиком для обговорення «Плану України» з відновлення

Дніпропетровщина стала майданчиком для обговорення «Плану України» з відновлення

Фото: Перший Криворізький

В Дніпропетровській обласній військовій адміністрації пройшли публічні консультації щодо «Плану України» з відновлення. Ініціаторами такої дискусії стало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Запросили до неї представників різних відомств, областей і громад.

Про це йдеться на сайті ДніпроОВА.

План України» – це інструмент для виконання програми Європейського Союзу Ukraine Facility. Вона передбачає створення фонду для нашої країни у 50 мільярдів євро.

«Для їх отримання ми маємо визначитися з базовими реформами. Виокремити сектори для економічного зростання на наступні чотири роки», – зазначив заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

На зараз у документі шість основних блоків. Націлені вони на відновлення економічної спроможності країни і громад зокрема. А ще – заохочення українців повертатися додому.

Учасники консультацій зосередилися на декількох аспектах «Плану України». Це особливості відновлення громад, розвиток місцевого самоврядування та людський капітал.

Перший варіант документу презентують вже за декілька тижнів. Остаточно доопрацювати його необхідно до кінця 2023 року, аби вже з січня наступного року програма запрацювала.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну