У Кривому Розі пройшов благодійний вечір «Поетична Спотичка»

У Кривому Розі пройшов благодійний вечір «Поетична Спотичка»

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі відбувся літературний вечір «Поетична Спотичка», де всі охочі читали свої вірші та змагалися у поетичній майстерності. Захід організували творче об’єднання Poroda та молодіжний клуб Sababa. На події було зібрано 6000 грн, як пішли на допомогу ЗСУ.

Про це повідомляє журналістка "Першого Криворізького" з місця події.

Конкурс проходив у 4 тури. За визнання змагалися 18 учасників — від студентства до відомих у місті авторів і авторок. Були серед учасників гості з Дніпра та Кам’янського. Увесь прибуток від продажу квитків на подію, а саме 3000 гривень, організатори передали у збір на автівку для 21 Окремої бригади Національної Гвардії України.

“Ми провели поетичну спотичку — це конкурс для людей, які пишуть поезію. Вони мали змогу поділитись творчістю, заявити про себе, позмагатись за грошовий приз, переможниця батлу донатить на ЗСУ”, — розповіла організаторка Ірина Божко.


Переможницею «Поетичної Спотички» стала криворізька поетка й мисткиня Ксенія Костянець Ія Ко, яка не лише посіла перше місце в основній програмі, а й виграла приз глядацьких симпатій. Призовий фонд також склав 3000 гривень.

“Я взяла участь у батлі, в мене було кілька цілей: почитати вірші, адже мені є що сказати людям, послухати вірші, бо я відкрита, щоб слухати людей. До мене звернувся мій друг по допомогу, треба зібрати кошти на позашляховик, моя мотивація була перемогти у батлі і цей донат я присвячую своєму другу, його побратимам і всім оборонцям України. Всі виграні кошти передаю 77 окремий аеромобільній бригаді. Я дуже вболіваю за них і за нас усіх", — прокоментувала Ксенія.


Марта з Кам’янського вперше відвідала поетичний конкурс у Кривому Розі.

“Все дуже все сподобалось, знайшла багато цікавих авторів, будемо дружити і працювати разом”, — каже дівчина.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну