Мешканка Кривого Рогу просила суд скасувати її примусове повернення до РФ: який результат

Мешканка Кривого Рогу просила суд скасувати її примусове повернення до РФ: який результат

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

Мешканка Кривого Рогу просила суд скасувати рішення Державної міграційної служби від 28 червня 2022 року про примусове повернення її до країни походження, тобто Російської Федерації.

Про це йдеться у рішенні Довгинцівського суду Кривого Рогу.

За її словами, це роз`єднає сім`ю та перешкоджатиме повноцінній участі у житті доньки, що є вкрай травматичним досвідом як для неї, так і дитини.

Вона пояснила, що:

  • з 1994 року проживає на території України;
  • у 2006 році отримала атестат Криворізького науково-технічного металургійного ліцею про повну загальну середню освіту;
  • з 2005 року проживає у фактичних шлюбних стосунках з чоловіком, у них народилася спільна донька, яка наразі навчається у 3-му класі.

28 червня 2022 року вона отримала постанову, що нібито ухиляється від виїзду з України після закінчення відповідного терміну перебування. Також, що її паспорт громадянки РФ є недійсним з 7 травня 2021 року.

Того ж дня Державна міграційна служба прийняла рішення про примусове повернення її до країни походження та зобов`язала її покинути територію України у термін до 27 липня 2022 року.

При цьому жодної інформації щодо її прав, юридичну допомогу та захист не надали.

Державна міграційна служба просила відмовити жінці у позові.

Їм вона пояснила, що прибула на територію України 11 лютого 2012 року через контрольно-пропускний пункт «Гоптівка» та з того часу територію України не покидала.

До органів влади для офіційного оформлення свого статусу не зверталась. До міграційної служби із заявою про продовження строку перебування на території України також не зверталась.

Із постановою була ознайомлена, про що свідчить її підпис. Правову допомогу не вимагала.

Факт материнства жінки не спростовує порушення в її діях, встановлені міграційною службою.

Окрім того, їй не заборонений в`їзд в Україну. Отже після владнання формальностей щодо законності перебування в Україні, вона матиме змогу повернутися до своєї сім`ї.

Довгинцівський суд вивчив матеріали справи. З’ясував, що на сьогоднішній день громадянка РФ проживає у Кривому Розі без реєстрації.

Тому щоб забезпечити вимоги законодавства України про правовий статус іноземців, її вирішили примусово повернути до країни походження, а саме Російської Федерації.

Таким чином, суд відмовив громадянці РФ у скасуванні рішення міграційної служби про примусове повернення до країни походження.

Читайте також: Відмовився від мобілізації через присягу «на вірність Росії»: у Кривому Розі засудили чоловіка



Посилання скопійовано в буфер обміну