У Кривому Розі працює гуманітарний центр для переселенців та малозабезпечених родин

У Кривому Розі працює гуманітарний центр для переселенців та малозабезпечених родин

Фото: Перший Криворізький

У Центрально-Міському районі Кривого Рогу працює безкоштовний гуманітарний центр для переселенців, багатодітних та малозабезпечених родин.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Всіх вимушених переселенців та жителів Кривого Рогу, які мають потребу в одязі, взутті, посуді, іграшках — запрошують до гуманітарного центру, який розташований на мікрорайоні Карачуни.

Його засновниця – Ксенія Гусарова, почала займатися волонтерською діяльністю з початку повномасштабної війни.

«Як виникла ідея це організувати? Коли почалася війна, то ми 2-3 дні посиділи вдома, було страшно. А потім зрозуміли – треба щось робити та допомагати. На той момент в мене був магазин стокового одягу. 14 лютого 2022 року ми його відкрили, а 24 лютого – закрили. Зараз на його місці гуманітарний центр», - поділилася Ксенія.

Вона та її команда в один момент прийняли рішення приймати біженців, одягати людей. Почали допомагати й військовим, оголошуючи збори на необхідне.



«Була зима і було дуже холодно. Якось воно так затяглося, що і до сих пір робимо. Весь одяг, який був на магазині, я роздала. А тепер тут речі, які приносять небайдужі люди», - додала волонтерка.
Одяг та побутові речі збирають та привозять різні організації, також допомагає багато місцевих.


«Є знайомі, друзі, в яких бізнеси – то вони збирають і в себе на районах одяг, взуття. І продукти привозять. Допомагають багато чим», - розповіла жінка.

Раніше одяг могли отримати лише переселенці. Але зараз через скрутне становище у людей – допомогу можуть отримати також малозабезпечені, багатодітні родини Кривого Рогу.

«Кому потрібно – той і звертається. Це стосується мешканців усього Кривого Рогу. Якщо людина у скруті, то вона може одягнути дитину, себе, взяти посуд, іграшки, постіль. Все безкоштовно», - додала Ксенія.

При собі потрібно мати документ, який посвідчує особу.


Режим роботи гуманітарного штабу:

  • понеділок-п'ятниця з 9:00 до 14:00 (у telegram-каналі можна уточнити чи працює штаб в той день, коли ви плануєте прийти);
  • субота, неділя – вихідні.

Адреса: Кривий Ріг, вулиця Алмазна, 22Б (ринок Карачуни).

Телефон для зв'язку: (098) 060 21 74 Ксенія Гусарова.

Telegram-канал: t.me/kseniavolonterkr

Якщо ви маєте бажання та можливість поділитися речами з тими, хто цього потребує - можна приносити одяг та речі побуту в чистому та пригодному для використання вигляді у гуманітарний центр.



Читайте також: Допомога та підтримка бувають різними: криворіжець стриже військових безкоштовно




Посилання скопійовано в буфер обміну