Судитимуть колишнього митрополита УПЦ МП за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ

Судитимуть колишнього митрополита УПЦ МП за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ

Фото: Офіс ГП

Колишнього митрополита Української Православної Церкви Московського Патріархату судитимуть за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Про це йдеться на сайті Офісу Генерального прокурора.

Прокуратура скерувала до суду матеріали стосовно колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври за фактами виправдовування збройної агресії РФ проти України та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань.

Розслідування встановило, що будучи службовою особою релігійної організації – намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Чоловічий монастир Української Православної Церкви, обвинувачений представляв агресію РФ як внутрішній громадянський конфлікт.

У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами він розпалював національну, регіональну та релігійну ворожнечі. Це підтвердили висновки відповідних експертиз.

Священнослужитель робив заяви, які виправдовували дії держави-агресора. У своїх виступах він неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них.

Також встановлені факти спілкування митрополита зі свідком у кримінальному провадженні, попри відповідну заборону на це у рішенні суду.

Як ми писали раніше, львівські прикордонники разом із правоохоронцями викрили криворізького священнослужителя, який сприяв незаконному перетинанню кордону під виглядом служителів християнської церкви.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну