Незаконно робив документи для перетину кордону: затримали священника з Кривого Рогу

Незаконно робив документи для перетину кордону: затримали священника з Кривого Рогу

Фото: Державна прикордонна служба України

Львівські прикордонники разом із правоохоронцями викрили криворізького священнослужителя, який сприяв незаконному перетинанню кордону під виглядом служителів християнської церкви.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Правоохоронці встановили, що 31-річний житель Кривого Рогу, який тимчасово перебував на Львівщині, забезпечував своїх «клієнтів» документами для перетину кордону під час дії правового режиму воєнного стану.

У фіктивних документах зазначалось, що громадянин нібито є дияконом релігійної громади та виїжджає за кордон з метою співробітництва з релігійними благодійними організаціями для отримання гуманітарної допомоги.

Під час спроби чергового незаконного трансферу чоловіків затримано в одному із пунктів пропуску на Львівщині.




Слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну