Підліток вкрав у знайомої 500 євро, відчувши на неї образу: що вирішив криворізький суд

Підліток вкрав у знайомої 500 євро, відчувши на неї образу: що вирішив криворізький суд

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

На Криворіжжі неповнолітній місцевий мешканець вкрав у знайомої 500 євро, відчувши образу на дії жінки.

Про це йдеться у вироку Криворізького районного суду.

Вдень 29 березня 2023 року підліток разом з родиною знаходився в гостях у знайомої на дачі в селі Новолозуватка Криворізького району.

З внутрішньої кишені жіночої куртки, яка висіла на міжкімнатних дверях, він вкрав належні хазяйці дачі 500 євро, що було еквівалентно 19 805,55 гривень. Після цього неповнолітній з вкраденими євро зник.

На суді підліток пояснив, що жінка почала некоректно висловлюватися на адресу його матері та молодшого брата.

Також дачниця запитала хлопця – чи бачив він гроші в іноземній валюті, а потім продемонструвала 10 купюр по 50 Євро, які далі поклала в карман куртки.

Коли жінка вийшла з дачного будинку, підліток, відчуваючи образу на неї, взяв з кармана куртки 500 Євро та пізніше разом з сім`єю покинув дачний будинок.

Приблизно через тиждень він обміняв їх в Кривому Розі в районі Соцміста та витратив на розваги з друзями в комп`ютерному клубі.

Викрадені гроші в гривневому еквіваленті 20 000 гривень він разом з матір`ю повернув потерпілій. В скоєному розкаявся, просив строго його не карати.

Потерпіла на суді пояснила, що в цей день її подруга віддала їй борг в сумі 500 євро. Коли вона в будинку клала їх в карман куртки, хлопець це побачив. Жінка поцікавилася чи бачив він такі гроші, на що той відповів так.

Далі вона залишила куртку, в кармані якої знаходились гроші, в кімнаті та пішла з дому на запрошення своєї подруги. Коли вона повернулася, мати та молодший брат були на кухні та через деякий час поїхали.

Ввечері жінка виявила, що гроші викрадені, в зв`язку з чим вона наступного дня звернулася до поліції.

Мати підлітка повернула їй грошові кошти в сумі 20 000 гривень трьома виплатами, про що вона надала розписки. Цивільний позов потерпіла не заявила, питання про призначення покарання залишила на розсуд суду.

Підлітка, учня 11 класу, визнали винним у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому призначили покарання – 40 годин громадських робіт.

Читайте також: На Криворіжжі підліток загинув під потягом: Укрзалізниця сплатить батькам компенсацію


Посилання скопійовано в буфер обміну