Зірвав з жінки золотий ланцюжок з хрестиком: у Кривому Розі засудили чоловіка

Зірвав з жінки золотий ланцюжок з хрестиком: у Кривому Розі засудили чоловіка

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У серпні 2023 року Дзержинський суд Кривого Рогу виніс вирок місцевому мешканцю за грабіж, який стався 4 роки тому. Чоловік зірвав з шиї перехожої золотий ланцюжок із золотим хрестиком.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

17 липня 2019 року, приблизно о 08:30, чоловік проходив повз будівлю на вулиці Степана Тільги в Металургійному районі Кривого Рогу. Там він побачив незнайому йому жінку, яка рухалась в бік вулиці Вадима Гурова.

Чоловік помітив на шиї жінки золотий ланцюжок з золотим хрестиком.

Він почав почав швидким шагом наздоганяти перехожу. Скоротивши відстань, однією рукою схопив руку жінки, а іншою – зірвав з шиї потерпілої золоті прикраси. Після чого втік.

Згідно висновку судово-медичної експертизи, жінка отримала легкі тілесні ушкодження у вигляді саден шиї.

Вкравши золотий ланцюжок вагою 9,01 грам, довжиною 55 сантиметрів та хрестик вагою 3,36 грам, крадій спричинив потерпілій майнову шкоду 8 351,73 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину визнав у повному обсязі та повідомив, що він дійсно скоїв даний злочин при вказаних обставинах.

Точно усі обставини він вже не пам`ятає, та як пройшло 4 роки, але в обвинувальному акті усе вказано вірно.

Він дійсно побачив дівчину, зірвав з неї ланцюжок і втік з ним. Невдовзі його затримала поліція, ланцюжок повернули потерпілій. Вину визнає, розкаюється у вчиненому.

Згідно судового розслідування стало відомо, що чоловік раніше несудимий, знаходиться на обліку в психоневрологічному диспансері з приводу психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання декількох психоактивних речовин зі шкідлими наслідками. За місцем проживання та колишнім місцем роботи характеризується позитивно.

Дзержинський суд визнав його винним у грабежі та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив його від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Читайте також: На Криворіжжі підліток загинув під потягом: Укрзалізниця сплатить батькам компенсацію


Посилання скопійовано в буфер обміну