Понад 20 помічників ветеранів розпочали навчання на Дніпропетровщині

Понад 20 помічників ветеранів розпочали навчання на Дніпропетровщині

Фото: Перший Криворізький

В Дніпропетровській області реалізують пілотний проєкт Мінветеранів. За ним вже відібрали понад 20 майбутніх помічників демобілізованих оборонців.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

«Перші майбутні помічники ветеранів пройшли всі етапи відбору. І вже розпочали здобувати необхідні знання у спеціальному освітньому центрі. Пізнаватимуть нюанси роботи з Героями, які повернулися з самого пекла війни, протягом трьох тижнів. Після стануть до виконання задач у своїх громадах», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Кожен помічник вестиме до 100 демобілізованих. Допомагатиме їм з працевлаштуванням і навчанням. Надаватиме юридичні консультації та сприятиме в оздоровленні, оформленні виплат, вирішенні житлових питань.

«Реалізація цього пілотного проєкту важлива для ветеранів. Вони впевняться, що держава їх шанує. І особиста участь начальника ОВА у ньому – це також показник такого ставлення. Ми виправдаємо ваші сподівання та будемо вдячні за вашу підтримку у разі необхідності», – сказала майбутня помічниця ветерана Олена Кубарєва.

Загалом в області за пілотним проєктом планують підготувати 4 групи таких спеціалістів. А це 100 помічників ветеранів.

Нагадаємо, що в Україні триває розвиток експериментального проекту Мінветеранів із впровадження інституту помічника ветерана в чотирьох пілотних областях – Дніпропетровській, Вінницькій, Миколаївській та Львівській.

Після завершення “пілоту” проект буде масштабований по всій Україні. Загалом до кінця 2024 року планують підготувати 15 тисяч помічників.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну