Що робити криворіжцям у випадку домашнього насильства

Що робити криворіжцям у випадку домашнього насильства

Фото: Pixabay (ілюстрація)

Насильство — застосування силових методів або психологічного тиску за допомогою погроз, свідомо спрямованих на слабших або тих, хто не може чинити опір. Криворіжцям нагадують план безпеки у випадку домашнього насильства.

Про це йдеться у telegram-каналі Патрульної поліції у Дніпропетровській області.

Перший і найважливіший крок — розпізнати, що ви стали жертвою домашнього насильства. Це може бути фізичним, емоційним, фінансовим, сексуальним або психологічним насильством. Спостерігайте за ознаками: чи часто ви відчуваєте страх, ганьбу, образу, чи контролюють вас, агресивно реагують на вас, намагаються вас ізолювати від навколишнього світу?

Збережіть спокій та знайдіть підтримку. Розмовляйте з друзями, родиною, сусідами або професіоналами, які можуть вам допомогти, такими, як соціальні працівники, психологи або представники громадських організацій.

Сплануйте свою втечу від кривдника та подбайте аби вона була безпечною. Майте складеною тривожну валізу із речами першої потреби. Оберіть одне чи декілька місць, де можна переховатися. Визначтеся, як можна швидко і безпечно вийти з будинку. Не залишайте інформацію, яка допоможе кривднику знайти вас.

Зверніться за допомогою до відповідних служб і організацій:

  • безкоштовна національна гаряча лінія з запобігання та попередження домашнього насильства 0 800 500 335 (зі стаціонарних телефонів) або 116123 (з мобільних);
  • безкоштовна гаряча лінія для постраждалих від домашнього насильства 15-47 (цілодобово);
  • 102 — поліція

Важливо пам'ятати, що жодна людина не повинна терпіти насильство, навіть у часи війни. Звернення за допомогою і дотримання цих кроків можуть допомогти забезпечити вашу безпеку і позбавити вас від насильства. Наша країна повинна бути місцем безпеки для всіх її громадян, навіть у найважчі часи.

Читайте також: Булінг у школі: як діяти криворіжцям у такій ситуації

Посилання скопійовано в буфер обміну