«Зараз треба говорити про актуальне»: у Кривому Розі з’явився патріотичний мурал

«Зараз треба говорити про актуальне»: у Кривому Розі з’явився патріотичний мурал

Фото: Перший Криворізький

На центральному вході у парк Богдана Хмельницького, що в Металургійному районі Кривого Рогу, нещодавно з’явився новий патріотичний мурал.

Журналістка «Першого Криворізького» поспілкувалася з художницею Анастасією Щербак, яка його створила.

«Місце для муралу мені запропонували, сказали – має бути щось тематичне і стосуватися нашого міста. Зараз такий час, що говорити треба про актуальне» , – повідомила Анастасія.

Дівчина довго обмірковувала ідею: розмовляла з друзями, радилася з якого боку підійти до розкриття цієї теми. Там і було знайдено натхнення – у спілкуванні з найближчими.

Ідеї почали приходити також після перегляду деякого матеріалу. Вийшла цікава композиція.

«Освіжала в пам’яті події перших днів повномасштабного вторгнення. Згадалася історія з тим, як БілАЗами перекривали дорогу. Якось одразу приблизно собі уявила як це має виглядати. До того ж стіна видовжена, тому композиція змогла бути розкрита найкращим чином», – розповіла Анастасія Щербак.
На муралі зображені військові в камуфляжному зеленому одязі, які обороняли та обороняють наше місто.
«Техніка – вона така масштабна. Колись власними очима бачила ці машини, вони просто гігантські», — ділиться враженнями про БілАЗи художниця.


Сонце, на думку майстрині, символізує світле майбутнє, до якого ми йдемо. А також врівноважує композицію за художніми законами.

На муралі всі гелікоптери дивляться в одному напрямку. Не зобразити залізні їжаки теж було неможливо.

«Пам’ятаю свої враження, коли ці металеві конструкції з’явились на дорогах Кривого Рогу. І це було потужно. Але на фоні з БілАЗами вони виглядають теж доволі маленькими», поділилася Анастасія.
Для створення патріотичного муралу використовувались акрилові фарби. Вони мають хорошу світлостійкість, довго будуть яскравими.



Директор парку звернувся до Анастасії з проханням також розмалювати першу стелу на вході в парк.

«Як з’явиться час, треба буде намалювати ескіз. Першим, за концепцією парку, має бути узагальнений мурал, що символізує Україну. Тому що новостворений символізує місто», розповіла майстриня.
Нагадаємо, що Анастасія є авторкою багатьох муралів, що з’явилися у Кривому Розі впродовж останнього часу: Небесна Сотня, Архангел Гавриїл, Борис Джонсон.

8 вересня, в результаті ракетної атаки по Кривому Рогу, була зруйнована творча майстерня криворізьких художниць Анастасії Щербак та Ілони Брижань.



Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну