Криворіжців закликають боротися з амброзією

Криворіжців закликають боротися з амброзією

Фото: Перший Криворізький

Амброзія полинолиста – небезпечний для людини та довкілля бур’ян. Суб’єктів господарювання усіх форм власності та мешканців Кривого Рогу закликають до боротьби з карантинними рослинами.

Про це йдеться на сайті виконкому Тернівської райради.

Ця однорічна трав’яниста рослина - карантинний бур’ян, який засмічує городи, сади, газони, прибудинкові території та території земель підприємств, установ, організацій усіх форм власності.

Амброзію полинолисту з повним правом можна назвати екологічно небезпечним бур’яном. Адже пилок амброзії викликає у людей захворювання (бронхіальна астма, алергічний реніт, атопічний дерматит, контактні дерматити).

У період цвітіння амброзії від цього захворювання страждає величезна кількість населення. У людей втрачається працездатність, опухають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів та очей, з’являється нежить і сльозотеча, чхання, підвищення температури, розвивається астма.

Розповсюдженню бур’яну сприяють вітер, птахи, для яких насіння амброзії є кормом, транспорт (колеса автомашин, і інших транспортних засобів).

Враховуючи велику шкоду амброзії полинолистої для здоров’я людей, боротьба з нею є одним з найважливіших завдань всіх землекористувачів.

За Правилами благоустрою визначено: прибирати та утримувати територію необхідно на відстані 20 метрів від межі відведеної земельної ділянки до проїзної частини вулиці.

Нагадаємо, що криворіжці скаржаться на велику кількість алергенних рослин.

Мешканці Кривого Рогу можуть поскаржитися щодо не виконання покосу трави, карантинних рослин, амброзії біля будинку чи підприємства до виконкомів районних у місті рад та до Контакт-Центру.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну