Реформування водної політики та відновлення річок в Україні обговорили на зустрічі з корейцями

Реформування водної політики та відновлення річок в Україні обговорили на зустрічі з корейцями

Фото: Перший Криворізький

Під час зустрічі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький з генеральним директором Корейської корпорації водних ресурсів К-water Юн Сог Де були підняті питання щодо реформування водної політики України.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України на офіційному сайті.

Зазначимо, що за словами Олександра Краснолуцького, співпраця з провідною корейською компанією у сфері менеджменту водних ресурсів є важливою для України, особливо з урахуванням російського теракту на греблі Каховської ГЕС.

«…Перш за все для нас важливий обмін досвідом у застосуванні кращих світових практик та впровадження ефективної системи водного менеджменту під час повоєнного відновлення річкових басейнів…», — пишуть на офіційному сайті Міндовкілля.

Олександр Краснолуцький обговорив з директором Корейської корпорації водних ресурсів К-water Юн Сог Дем:

  • можливу реформу водної політики України та впровадження сталого управління водними ресурсами;
  • повоєнне відновлення водних об’єктів України.

Як зазначив Олександр Краснолуцький, наразі Україна спільно з міжнародними партнерами працює над екологічними програмами дій для кожного річкового басейну. Вони стануть важливими частинами ПУРБів та міститимуть заходи для повоєнного відновлення українських водойм та досягнення «доброго» екологічного стану вод.

Раніше редакція нашого сайту писала про те, чи планують відновлювати річку Інгулець, з якої сьогодні качають воду до Кривого Рогу та Миколаєва.

Також Олександр Краснолуцький сказав, що зараз триває робота над проєктами Планів управління річковими басейнами Дніпра, Дністра, Вісли, Південного Бугу, Дунаю, річок Причорномор’я, до яких також увійдуть заходи з післявоєнного відновлення. Плани управління річковими басейнами для Дону, річок Приазов’я та Криму будуть завершені після завершення воєнних дій та деокупації територій районів річкових басейнів.

Посилання скопійовано в буфер обміну