«Парки та сквери міста. Осінь 2023»: у Кривому Розі пройшов конкурс-пленер

«Парки та сквери міста. Осінь 2023»: у Кривому Розі пройшов конкурс-пленер

Фото: Перший Криворізький

Цими вихідними, 23 та 24 вересня, в парку Мершавцева у Центрально-Міському районі Кривого Рогу проходив осінній етап міського конкурсу-пленеру «Парки та сквери міста. Осінь 2023».

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Вже 11 рік поспіль його влаштовує Благодійний фонд «Громадський Фонд мешканців Кривбасу» для всіх бажаючих.

Для участі в конкурсі потрібно було заздалегідь зареєструватися, що і зробили 248 учасників, які отримали можливість проявити себе як в живописі, так і в графіці.



«В нас вже заведено, що переможці отримують грошові премії. Роботи всіх учасників розділені на 5 категорій, кожна з яких в свою чергу складається з підкатегорій – графіки та живопису», – повідомила представниця благодійного фонду Юлія Набок.
Взяли участь в пленері й криворізькі художниці Анастасія Щербак та Ілона Брижань разом з вихованцями їх арт-студії.

Нагадаємо, що Анастасія є авторкою багатьох муралів, що з’явилися у Кривому Розі впродовж останнього часу: Небесна Сотня, Архангел Гавриїл, Борис Джонсон.

«Осінь надихає барвами, різномаїттям кольорів. Діти залюбки беруть участь у цій події, дуже її люблять», – поділилася художниця.


Роботи учасники здавали до 16:00 24 вересня, після чого вони були представлені журі для визначення переможців.

В кожній підкатегорії визначили по 3 призові місця, які відзначили грошовими винагородами.

«Роботи настільки вражають, що спекотно було не тільки від сонячної погоди. Благодійний фонд «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу» висловлює свою вдячність кожному учаснику за участь у пленері і пишається вашим прагненням, попри війну у країні, не зупинятися в розвитку свого творчого потенціалу і отримувати власні перемоги, які, безперечно, в майбутньому складуть підґрунтя творчої генерації нашої нації», – йдеться у повідомленні на сторінці фонду в соцмережі.


Переможці
матимуть можливість експонувати свої роботи 11 жовтня о 15:00 у міському виставковому залі за адресою вулиця Олександра Поля, 1.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну