Екоакція в Миколаєві: збір кришечок, які в подальшому допоможуть ЗСУ

Екоакція в Миколаєві: збір кришечок, які в подальшому допоможуть ЗСУ

Фото: Перший Криворізький

13 вересня у Миколаївському зоопарку відбулася екоакція по збору пластикових кришечок, за день вдалося зібрати понад двісті кілограмів. Учасники акції складали кришечки в екоскульптуру.

Редакція «Першого Криворізького» поспілкувалася з організаторами екологічної акції та ініціаторами встановлення такої скульптури — представниками громадської організації «Кінбурн», Всеукраїнського молодіжного руху «Let`s do it Ukraine» та представниками «Укрпошти».

Ця екоскульптура вважається єдиною в Україні, тому що перша була встановлена на Кінбурнському півострові у 2019 році, але зараз він під окупацією росіян.


«Після збору плануємо відправити пластикові кришечки на сортувальну станцію. Де їм, так би мовити, дадуть друге життя. На сортувальній станції з них виготовляють плити, а з цих плит вже роблять або прикраси: намисто, браслети, сумочки жіночі. А вже кошти, отримані з продажу прикрас, йдуть на допомогу ЗСУ. Тобто з самих кришечок не робляться протези, не робляться дрони – це міф», — розповідає Міла Юрченко, координаторка ГО Всеукраїнський молодіжний рух «Let`s do it Ukraine».

Голова ГО «Кінбурн» Микола Грубий розповідає, що збір кришечок допомагає виховати молодь і пояснити вплив пластику на екологію:

«Якщо пластик не збирати, то він опиняється в акваторії й розкладається на мікропластик, який потім своєю чергою стає кормом для риб, і далі, по харчовому ланцюгу, потрапляє у наші організми.

Найголовнішим вважаю те, що ми долучаємо до цього дітей і вони несуть ці екологічні знання в свої гуртки, класи та родини».


Більше про екоакцію у Миколаєві дивіться у відео нижче.


Матеріали для статті підготували Світлана Коваль та Михайло Коваль.

Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну