Війна РФ в Україні пришвидшує зміну клімату

Війна РФ в Україні пришвидшує зміну клімату

Фото: Перший Криворізький

Війна збільшує викиди парникових газів і відповідно прискорює зміну клімату, такого висновки дійшли у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

У Міністерстві також нагадали, що війна російської армії не лише посягає на українські кордони. Вона перекреслює усі багаторічні зусилля та цілі міжнародної спільноти. А кожна ракета, що вибухнула в Україні, — це забруднене повітря, яке не має кордонів. Наслідки відчуватимуть наші сусіди.

Згідно з даними Міндовкілля з початку повномасштабної війни РФ викиди парникових газів складають 120 мільйонів тонн. Загалом таку кількість забруднення, що нагрівають планету, можна віднести до перших 12 місяців війни. Це еквівалентно річному обсягу викидів Бельгії або викидам на дорогах майже 27 мільйонів автомобілів, що працюють на газі, протягом року.

Про це повідомили автор відповідного дослідження Леннард де Клерк в інтерв'ю для CNN.




Станом на сьогодні сума завданих збитків складає 56,4 мільярда доларів, але це лише приблизна сума, тому що 30% територій України залишаються заміновані, а частина окуповані, за площею це дорівнює території двох Австрій.

А кожен замінований гектар — втрати для глобальної продовольчої безпеки. 25,5 тисяч гектарів земель для посівів заміновано, це майже як три площі Парижа.


Посилання скопійовано в буфер обміну