У Кривому Розі підлітки вчились створювати документальне кіно

У Кривому Розі підлітки вчились створювати документальне кіно

Фото: Перший Криворізький

З 10 по 23 серпня у Кривому Розі проходила “Мистецька резиденція”, під час якої підлітки опановували акторську майстерність та основи фільмейкерства.

Про це повідомляє журналістка “Першого Криворізького”

В останній день резиденції у культурно-громадському центрі Шелтер+ проходила Червона доріжка, учасникам резиденції вручили дипломи, також відбулась презентація відеосюжетів, зроблених підлітками.

Підлітки з Кривого Рогу та переселенці вчились сценарної, режисерської , операторської майстерності. Також учасники опанували семиденний кінокурс «Як стати українським відеоблогером». Серед учасників були хлопці і дівчата із порушенням слуху.

“На мистецькій резиденції я вперше спробувала себе у кінооператорстві і зрозуміла, що це те, з чим я хочу пов’язати своє життя”, — сказала учасниця резиденції Анастасія.

Три групи учасників створили короткометражні документальні фільми.
Команда “Білки” створили фільм про переробку пластику, “Жабки” — про нелегку працю криворізьких водіїв маршруток, “Капібари” — про життя дівчини з вадами слуху.

“Головна ідея кінотабору в тому, що підлітки засвоюють професію відеоблогера і вони будуть створювати україномовний канал на ютубі, таким чином будуть поширювати і популяризувати україномовний контент, якого зараз дуже не вистачає”, — сказала резидентка ГО "Міжнародний дитячий кінофестиваль" Світлана Погасій.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну