13 000 гривень для ЗСУ та ВПО зібрала творча молодь Кривого Рогу на «Жнивах»

13 000 гривень для ЗСУ та ВПО зібрала творча молодь Кривого Рогу на «Жнивах»

Фото: Перший Криворізький

19 серпня у культурно-громадському центрі ШЕLTER+ відбувся благодійний мистецький захід «Жнива», організований криворізькою творчою спільнотою «Порода». Організатори зібрали 13 000 гривень, ці кошти передадуть на допомогу військовим та переселенцям.

Про це повідомляє журналістка “Першого Криворізького”.

Співзасновник центру ШЕLTER+, Роман Морозов сказав, що всі, хто зараз знаходиться не на фронті, має долучатися до боротьби доступними способами — волонтерством, зміцненням української культури.

"Дуже складно зараз радіти життю, зосереджуватися на чомусь позитивному. Такі заходи допомагають переключитися, вийти з рутини на світло й побути собою. Проте ми не маємо забувати, якою ціною нам дається це нормальне життя, й дуже круто, що навіть піснями та віршами можна допомогти військовим", — ділиться Олексій, гість заходу.

На «Жнивах» виступали криворізькі виконавці: рок-гурти TAKYON і To The Medousme, музикант і саунд-продюсер BLACK INKS, а також поетка Ія Ко. Була й виставкова частина: авторські листівки, колажі та наліпки, м’які іграшки ручної роботи, вироби з металу, глини, дерева. Усім охочим за донат робили перевідні тату та малюнки хною. Також розіграли сертифікат від тату-студії «Носоріг».

"Вдячна всім нашим гостям та партнерам, разом з якими ми створили це свято, і насамперед нашим захисникам і захисницям, котрі відстоюють нашу Незалежність просто зараз. Зібрані кошти ми розділимо між зборами для військових та фондом ШELTER+. Наступного місяця сподіваємося провести новий захід — також благодійний, як і всі наші ініціативи за останні півтора року", — коментує Ірина Божко, засновниця творчої спільноти Poroda.


Зібрані кошти організатори розділили між трьома напрямками:
  • збір на шини для екіпажу БПЛА Лелека-100 роти УБПАК 129 ОБр ТрО;
  • збір на снайперський комплекс для 126-ї ОБр ТрО;
  • благодійний фонд «Шелтер Плюс».
Детальні звіти щодо коштів, а також анонси наступних подій з’являться на сторінці «Породи» в Instagram.


Повний фоторепортаж дивіться за посиланням.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Фото: Тадеуш Бабеуш

Посилання скопійовано в буфер обміну