Скільки районні відділи освіти заплатили «Кривбасводоканалу», щоб школярі могли пити чисту воду

Скільки районні відділи освіти заплатили «Кривбасводоканалу», щоб школярі могли пити чисту воду

Фото: Перший Криворізький

Напередодні нового навчального року криворізькі школи готуються прийняти дітей, батьки яких обрали очну форму навчання. Щоб забезпечити школярів питною водою, в усіх районах міста відділи освіти влітку провели тендери на послуги з технічного обслуговування установок доочищення води.

Про це повідомляє «Перший Криворізький», посилаючись на сайт держзакупівель Prozorro.

У липні відділ освіти виконкому Тернівської райради провів три закупівлі послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води в закладах освіти. На це витратили 299 543 гривні 30 копійок. В усіх трьох випадках договір підписали з комунальним підприємством «Кривбасводоканал».

31 липня чиновники підписали договір на надання послуг із технічного обслуговування установок доочищення питної води в закладах освіти Тернівського району та послуги з ремонту і технічного обслуговування насосів, клапанів, кранів і металевих контейнерів.



Планувалось, що на ці послуги витратять 240 000 гривень, але вдалось зекономити 288,96 гривень та підписати договір із КП «Кривбасводоканал» на суму 239 711 гривень 4 копійки.





У договорі вказано, що на цю суму комунальники мають протягом п’яти місяців — із серпня по грудень — здійснювати технічне обслуговування та скорочений періодичний контроль якості води.



«Кривбасводоканал» надаватиме послуги у дванадцяти гімназіях, двох ліцеях і двох школах Тернівського району, де встановлена установка «Екософт».

Згідно з розрахунками, які вказані в договорі, вартість виконання послуги з технічного обслуговування однієї установки в серпні становить 8 046 гривень 72 копійки.

У вересні, жовтні та грудні вартість обслуговування однієї установки становитиме 1 220 гривень 82 копійки, у листопаді — 3 272 гривні 76 копійок.











На сайті Prozorro є інформація про закупівлю без використання електронної системи послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води в закладах освіти Тернівського району на суму 44 847 гривень 80 копійок.

Подробиці цієї закупівлі невідомі, адже жодної інформації на сайті держзакупівель нема.





8 серпня Тернівський відділ освіти підписав ще один договір із КП «Кривбасводоканал» на послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води в закладах освіти на суму 14 984 гривні 46 копійок.



У договорі вказано, що на цю суму «Кривбасводоканал» надаватиме послуги з технічного обслуговування та скороченого періодичного контролю якості води однієї установки із серпня по грудень.



Згідно з Додатком 2 договору вартість виконання послуги технічного обслуговування в серпні становитиме 7 917 гривень 84 копійки (терни 14), у вересні, жовтні та грудні — 1320 гривень 72 копійки (терни 15, 16, 17), а в листопаді — 3 104 гривні 46 копійок.









Відділ освіти виконкому Покровської райради 10 серпня оприлюднив інформацію про проведення тендера на послуги з технічного обслуговування установок із доочистки води. На це з бюджету району виділено 270 000 гривень.



У тендерній документації вказано, що на об’єктах замовника встановлені модульні системи мембранної фільтрації, тип модуля — ДТ (диск-трубчатий, кульовий). Обслуговування передбачає очистку мембран і заміну картриджів не менше ніж два рази протягом дії договору. Учасники в складі пропозиції мають урахувати вартість періодичного лабораторного дослідження питної води після проходження установок із доочистки (очищеної).

Указано, що переможець тендера має надавати послуги з технічного обслуговування установок із доочистки води в п’ятнадцяти гімназіях і трьох ліцеях Покровського району, де встановлені установки «Еко-Глобус».

Фірма, яка виграє тендер, має:

  • 2 рази (серпень, листопад) замінити картриджі;
  • 2 рази (серпень, листопад) очистити мембрани (розчином лимонної кислоти);
  • за потребою, але не частіше одного разу на місяць промити (водою, нейтральними розчинами);
  • за потребою, але не частіше одного разу на місяць проводити лабораторне дослідження питної води після проходження установок із доочистки (очищеної).

Послуги надаватимуться в закладах освіти Покровського району із серпня по грудень.

Охочі взяти участь у тендері можуть подавати свої пропозиції до 16:00 18 серпня.

Відділ освіти виконкому Саксаганської райради в липні провів відкриті торги на замовлення послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води з контролем якості питної води на суму 330 000 гривень.



7 серпня районний відділ освіти підписав договір із КП «Кривбасводоканал» на суму 323 768 гривень 28 копійок.

На цю суму переможець має виконати:

  • механічну промивку водою;
  • заміну поліпропіленового картриджа;
  • періодичне (раз на квартал — після заміни картриджа) розгорнуте лабораторне дослідження проб доочищеної питної води щодо відповідності ДСанПіН 2.2.4-171-10 на фізико-хімічні та санітарно-мікробіологічні показники;
  • періодичне скорочене (раз на місяць) лабораторне дослідження проб доочищеної питної води щодо відповідності ДСанПіН 2.2.4-171-10 на фізико-хімічні та санітарно-мікробіологічні показники;
  • заміну картриджа з активованим вугіллям;
  • очищення мембран розчином лимонної кислоти.


У договорі зазначається, що на цю суму комунальники мають надавати послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води в одинадцяти гімназіях, п’яти ліцеях, п’яти школах і навчально-реабілітаційному центрі.

Відділ освіти виконкому Довгинцівської райради провів відкриті торги на послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води в закладах освіти району. На це було виділено 255 000 гривень.



У результаті торгів договір підписали з комунальним підприємством «Кривбасводоканал» на суму 246 547 гривень 26 копійок.



На цю суму комунальники мають надавати послуги з технічного обслуговування установок доочищення в шести дитячих садочках, восьми гімназіях, двох ліцеях та одній школі.

У договорі вказано, що вартість виконання обслуговування однієї установки в серпні — 6 560 гривень 64 копійки. У вересні вартість обслуговування однієї установки коштує 719 гривень 42 копійки. У жовтні та грудні вартість становитиме 1 400 гривень 52 копійки. У листопаді вартість обслуговування однієї установки становитиме 3 740 гривень 48 копійок.












Відділ освіти Центрально-Міського райвиконкому 2 серпня оприлюднив інформацію про відкриті торги на послуги з технічного обслуговування обладнання систем доочистки питної води. На це було виділено 270 000 гривень.


Переможцем торгів визнали КП «Кривбасводоканал» із пропозицією в 169 967 гривень 66 копійок.



На цю суму комунальники мають надавати послуги з технічного обслуговування систем доочистки в трьох дитячих садочках, одинадцяти гімназіях, трьох ліцеях і двох школах.

7 серпня відділ освіти виконкому Металургійної райради підписав договір із КП «Кривбасводоканал» на суму 254 681 гривню 28 копійок на послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води в закладах освіти району.


Комунальники мають на цю суму надати послуги з технічного обслуговування установок доочищення у восьми дитячих садочках, дев’яти гімназіях та одній школі.

Виконати послуги в закладах освіти Металургійного району співробітники КП «Кривбасводоканал» мають до 31 грудня.

На початку серпня відділ освіти виконкому Інгулецької райради провів відкриті торги на послуги з технічного обслуговування установок доочищення питної води в закладах освіти району.



У тендерній документації вказано, що на цю суму комунальники мають надати послуги з технічного обслуговування установок доочищення у восьми дитячих садочках, чотирьох ліцеях і двадцяти гімназіях.

«Кривбасводоканал» буде надавати послуги закладам освіти Металургійного району протягом п’яти місяців.



В 2021 році у Кривому Розі було налагоджено доочищення питної водопровідної води у низці закладів дошкільної та середньої освіти із застосуванням фільтрувальних установок «Екоглобус» та «Екософт». В фільтрах «Еко-Глобус» застосовується модульна система мембранної фільтрації за рахунок двох мембранних диск-модулів (далі ДТК).

В системах ДТК встановлено мембранний диск-трубчастий модуль з корпусом у вигляді шару, що укомплектований фільтруючими мембранами низького тиску Mikroza з рейтингом фільтрації 0,1 мкм. До надходження на диск-трубчастий модуль водопровідна попередньо очищується на двох картриджевих фільтрах – волокнистому поліпропіленовому (для видалення завислих речовин та колоїдів) та вугільному (для більш тонкої фільтрації та видалення активного хлору). Виробнича потужність системи становить 4500 л/добу.

Системи очищення води «Еко-Глобус» пройшли державну санітарно-епідеміологічну експертизу та визнані такими, що можуть застосовуватись для доочищення водопровідної питної води, в тому числі, у організованих дитячих колективах.

У фільтрах торгівельної марки «Ecosoft» вода очищується послідовно на трьох типах фільтрів з різним завантаженням:

  • поліпропіленовому (для очищення від завислих речовин),
  • вугільному (для очищення від мікрозабруднень та частково від розчинних сполук, в т.ч. активного хлору),
  • з іонообмінними смолами (для корегування мінерального складу).
Токсикологічну безпеку та технічну ефективність і придатність фільтрувальних матеріалів підтверджено сертифікатами відповідності та паспортами безпеки і якості від фірми-постачальника. Рекомендована швидкість фільтрації (продуктивність фільтру) складає 60 л/год.

Аналізуючи інформацію сайту держзакупівель “Prozorro”, можемо зазначити, що за останні два роки технічним обслуговуванням установок доочищення питної води в закладах освіти Кривого Рогу, займалася виключно співробітники комунального підприємства «Кривбасводоканал». В тендерах на ці послуги не було інших учасників.

На аналітичній платформі «YouControl» вказано, що комунальним підприємством керує з 2016 року директор Сергій Марков.


«Кривбасводоканал» регулярно бере участь в тендерах. В 2023 році комунальне підприємство вже виграло лотів на загальну суму 60 233 732 гривні




У 2021 році фахівці Департаменту освіти і науки виконкому міськради провели тендер на закупівлю та установнику 140 пунктів набору доочищеної питної води. За нього змагалися ТОВ "Парк плюс" і КП “Кривбасводоканал”.

ТОВ було готове надати послуги дешевше, ніж міський водоканал на 8 тисяч 380 гривень 80 копійок. Але їх пропозицію відхили через невідповідності у документах. За результатами торгів чиновники замовили послуги у “Кривбасводоканалу”.



Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну