Історичне літо: у Кривому Розі культурний проєкт розпочали благодійним концертом Tember Blanche

Історичне літо: у Кривому Розі культурний проєкт розпочали благодійним концертом Tember Blanche

Фото: Перший Криворізький

18 серпня у приміщенні криворізького економічного університету відбувся благодійний концерт гурту «Tember Blanche» в рамках культурно-історичного проєкту «Історичне літо», організаторами якого є «Перший Криворізький».

«Ми ініціювали, як онлайн-медіа, проєкт «Історичне літо», до якого протягом року ми хочемо долучити людей різного віку. Найближчим часом ми проведемо шість безкоштовних екскурсій, на які запрошуємо мешканців Кривого Рогу і переселенців, які не знають нічого про історію міста. Анонси кожної з екскурсій ми публікуємо на нашому сайті та у соціальних мережах», — розповідає Софія Скиба, організаторка проєкту «Історичне літо», головна редакторка «Першого Криворізького».


Під час благодійного концерту українського гурту «Першому Криворізькому» та молодіжному об'єднанню «Генератор» вдалося зібрати понад 30 тисяч гривень. На гроші, які задонатили люди, будуть куплені планшети постраждалим від російської агресії, якими опікується благодійна організація «39 жіноча сотня самооборони м. Кривий Pir».



Минулими вихідними у Кривому Розі також пройшла перша безкоштовна екскурсія «Криворізькі стихії: минуле та сучасне», на яку встигли зареєструватися 30 людей.



«Особливо зараз, під час повномасштабної війни важливо говорити про мистецтво, культуру та історію, це те, за що ми воюємо. Тому вважаю, що реалізація проєкту «Історичне літо» особливо важлива сьогодні», — говорить Дарія Гончар, представниця молодіжного об’єднання «Генератор», організаторка концерту гурту "Tember Blanche" у Кривому Розі.


Також восени «Перший Криворізький» проведе публічну дискусію, на яку планує запросити уродженок та уродженців Кривого Рогу, які організовують різні культурні проєкти в Україні, та поговорити про культурне життя рідного міста.



Фото: Даніїл Токмаков

Відео: Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну