Що робити криворіжцям коли ціна на ціннику і в чекові відрізняються: деталі

Що робити криворіжцям коли ціна на ціннику і в чекові відрізняються: деталі

Фото: Pixabay (ілюстрація)

Українці, в тому числі мешканці Кривого Рогу, як споживачі мають право на отримання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору . Це стосується і ціни на товар.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба України у telegram.

Згідно Закону України "Про захист прав споживачів":

  • інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги);
  • інформація про продукцію, в тому числі, повинна містити дані про ціну (тариф), умови та правила придбання продукції.

Продавець (виконавець), який реалізує продукцію, повинен обов'язково зазначати ціну кожної одиниці такої продукції або однієї категорії продукції та ціну однієї стандартної одиниці цієї продукції:

  • написи щодо ціни реалізації продукції мають бути чіткими і простими для розуміння;
  • ціна продукції повинна включати в себе всі податки та неподаткові обов'язкові платежі, які відповідно до законодавства сплачуються споживачем під час придбання відповідної продукції.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі, зобов’язані реалізовувати товари за умови наявності цінника на товар - Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Якщо споживач бачить одну ціну на ціннику певного товару та хоче сплатити саме цю ціну, проте на касі під час розрахунку виявляється, що ціна на товар є іншою, тоді необхідно звернутися до адміністрації магазину з вимогою повернення різниці між ціною на ціннику та ціною, зазначеною у чеку.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну