Президент вручив «Хрест бойових заслуг» бойовій медикині з Нікополя

Президент вручив «Хрест бойових заслуг» бойовій медикині з Нікополя

Фото: ЗФПО "Київський фаховий медколедж ім. П.І Гаврося"

Президент України Володимир Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» бойовому медику молодшому сержанту Ксенії Коноплі, яка з 24 лютого перебувала в районі безпосереднього ведення бойових дій на Луганщині.

Про це йдеться на сторінці ЗФПО «Київського фахового медичного коледжу ім. П.І. Гаврося».

Ксенія розпочала навчання у 2019 році, за спеціальністю "Сестринська справа". За період навчання встигла зарекомендувати себе здібною та дисциплінованою студенткою.

«Тендітна дівчина з Нікополя і водночас боєць, понад рік рятувала життя в гарячих точках АТО з червня 2021 року, а після початку повномасштабного вторгнення продовжувала виконувати свої обов’язки бойового медика та перебувала там до липня 2022 року. На питання чому пішла на війну Ксенія відповіла, що завжди мріяла допомагати людям, а особливо в період агресії іншої держави — не могла сидіти осторонь цих подій», — йдеться на сторінці.




Бойова медикиня служила в 30-й окремій механізованій бригаді ім. князя Костянтина Острозького.

Ксенія врятувала не одне життя, але один випадок запам’ятався найбільше, вона відповіла так: «Серце калатало, потрібно було зібратись з думками й зробити все, щоб врятувати пораненого, я намагалась все робити правильно і швидко: ввела знеболювальне і тампонувала рану. Було темно, солдат втратив багато крові, знепритомнів — це не передати словами. Коли розумієш, що від тебе залежить його життя і нервами тут не допоможеш, потрібно все робити чітко та впевнено. Тільки після евакуації пораненого в госпіталь, повернулась до себе в бліндаж і дала волю хвилюванням...»

Після цього випадку рідні дізнались про те де знаходиться Ксенія — не на другій лінії, а на першій. Але всі рідні всіляко підтримували Ксенію.

Медикиня неодноразово, ризикуючи власним життям, вивозила поранених військовослужбовців до точки евакуації.

Часто це відбувалося в умовах шквального вогню з боку ворога.

Крім цього, не раз витягувала побратимів з-під завалів. Завдяки наданню невідкладної медичної допомоги та вчасній евакуації поранених Ксенія Конопля рятувала бійцям життя.

Пізніше Ксенія пішла в декретну відпустку. Вона про це сказала так : «це дуже вдалий час закінчити навчання та здобути освіту, для того, щоб виконувати свої обов’язки ще ефективніше та якісніше».

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну