Мешканцю Криворізького району Сергію Прудичу просять присвоїти звання Героя України посмертно

Мешканцю Криворізького району Сергію Прудичу просять присвоїти звання Героя України посмертно

Фото: Перший Криворізький

Військовослужбовцю з Криворізького району Сергію Прудичу, який загинув отримавши поранення врятувавши життя побратиму, просять присвоїти звання "Герою України" посмертно.

Відповідна петиція з'явилась на сайті Президента України.

Сергій уродженець села Адотівка Криворізького району Дніпропетровської області.

Авторка петиції Наталя Корж пише, що Сергій був старшим солдатом, учасником АТО, головою фермерського господарства "СКОРПІОН-5", був непохитний у своєму прагненні захищати рідну землю.

«Він щиро вболівав за долю України та долучився до українських оборонців, аби бачити, як росте його син», — пише Наталя.

Повістку Сергій отримав ще навесні 2014 року.

«Його бойовий шлях почався ще в далекому 2014 році, коли навесні 2014 працівники військового комісаріату привезли повістку прямо в поле, де він працював над хліборобством, бо був головою фермерського господарства. Тоді Сергій Прудич почав свій бойовий шлях з 93-ї Дніпропетровської окремої механізованої бригади, військова частина А1302, позивний «Медик»», — йдеться у петиції.

Напочатку Сергій разом з побратимами стояли на блокпостах у Покровську, Донецької області. У липні 2014 року в складі 93-ї бригади Збройних Сил України звільняв місто Авдіївка.

Разом зі своєю ротою захищав Донецький аеропорт із 4 серпня по 4 жовтня 2014 року та отримав право одним з перших зватися "КІБОРГОМ".

«За характеристикою безпосереднього командира був одним з кращих бійців, які боронили аеропорт без ротації два місяці. Після ротації з Донецького аеропорту продовжував боронити селище Піски Донецької області», — пише Наталя Корж.

Повернувшися з АТО у 2015 році продовжував займатися хліборобством, опікуючись не лише фермерським господарством, а й приділяючи багато часу бійцям АТО та їх сім'ям.

Сергій брав активну участь у національно-патріотичному виховані дітей та молоді, був депутатом Софіївської селищної ради.

У зв'язку з оголошенням воєнного стану в країні у березні 2022 року залишив фермерське господарство та став на захист своєї батьківщини, пішовши добровольцем в батальйон "Дніпро-1".

Крім цього, старший солдат, старший механік-водій 1-го взводу оперативного призначення 3-ї роти оперативного призначення (на БТР, на БМП) 2-го батальйону оперативного призначення військової частини 3036, Центрального ОТО НГУ брав участь в обороні та звільненні: с.Яковлівка; м.Рубіжне; м.Лисичанськ; м.Слов'янськ; с.Щурове; м.Лиман; м.Ізюм; м.Кремінна.

8 травня 2023 року під час виконання бойового завдання в районні південної околиці Кремінної, під час артилерійського обстрілу старший солдат військової частини 3036 Прудич Сергій Миколайович врятувавши життя побратиму, загинув отримавши поранення.

Сергій мав 12 нагород та 2 відзнаки.

Рідні та знайомі просять підтримати петицію, вважають, що Сергій із честю виконував обов'язок щодо захисту своєї держави й до останнього подиху залишався вірним присязі українському народові та Україні. Підтримати петицію можна тут.

Вічна пам'ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну.

Слава всім, хто боронить Україну.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну