Огорожу прибрали, а дерева потруїли, — криворіжці, які проти будівництва МАФів

Огорожу прибрали, а дерева потруїли, — криворіжці, які проти будівництва МАФів

Фото: Перший Криворізький

На вулиці Магістральна у Довгинцівському районі Кривого Рогу після припинення незаконного будівництва МАФів невідомі просвердлили дірки у стовбурах дерев. Про це журналістам редакції «Перший Криворізький» повідомили місцеві мешканці, які протестували 29 липня проти знищення дерев та будівництва на їх місці.

Також місцеві мешканці стверджують, що таким чином дерева могли отруїти.

«Огорожу прибрали, а дерева нам потруїли. Це просто плівок нам в обличчя! Але ми все одно будемо стояти до кінця, і якщо засохнуть ці дерева, то ми нові посадимо», — говорить криворожанка Тетяна.


Тому журналісти нашого сайту звернулися до криворізького еколога Едуарда Євтушенко, який підтвердив, що такі дірки можуть нашкодити деревам:
«Можу сказати, що навряд дерева можуть від цього загинути, але послабити їх життєву стійкість це може. Для порятунку дерев раджу місцевим мешканцям замазати ці дірки садовим варом».

Нагадаємо, що за рішення міськради у Довгинцівському районі міста планували знищити 19 здорових дерев, на що компанія ТОВ «РАМАЗАНОВ-89», яка планувала встановити МАФи, отримала відповідний ордер. Але до знищення дерев товариство могло приступати лише після сплати відновної вартості у розмірі 13 500 гривень. Саме тому криворіжці вийшли на мітинг, під час якого підписали скаргу на ім'я очільника Криворізької міської ради Юрія Вілкула.

Редакція нашого сайту продовжує слідкувати за розвитком подій, томі більше читайте у наступних статтях.

Посилання скопійовано в буфер обміну