Де платять найбільші та найменші пенсії в Україні

Де платять найбільші та найменші пенсії в Україні

Фото: Перший Криворізький

Середній розмір пенсії в Україні становить 5300 грн на місяць, водночас 30% пенсіонерів отримують менш 3000 гривень. Найменший розмір середньої пенсії – у Тернопільській області.

Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на дані Пенсійного фонду України.

В Україні кількість пенсіонерів зменшилась на 140 тисяч протягом другого кварталу 2023 року – найбільше від початку російського повномасштабного вторгнення. Щороку кількість пенсіонерів скорочується в середньому на 2%.

Швидше за все, різкий спад чисельності пенсіонерів у другому кварталі 2023 року пов’язаний з оновленими у звіті ПФУ даними щодо чотирьох областей: Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької.

Середній розмір пенсії в Україні на початку липня сягав 5311,44 гривень. Водночас зараз 30% українських пенсіонерів отримують менше 3000 гривень. Прожитковий мінімум становить 2589 гривень.

За даними ПФУ, від початку повномасштабної війни середній розмір пенсії зріс на 21,5%.

Де найбільші і найменші пенсії в Україні
За період повномасштабного вторгнення найбільше пенсії зросли на Рівненщині (+69%) та Житомирщині (+49%).

Водночас на Дніпропетровщині, Донеччині, Житомирщині, Запоріжжі, у Києві та області, на Луганщині та Рівненщині середній розмір пенсії перевищує загальний показник по країні.

Найменша середня пенсія зафіксована на Тернопільщині – 4023,42 гривні. Це на 24% нижче від середнього показника по країні. А найбільша середня пенсія – у Києві.

Жителі столиці отримують у середньому 7190,4 пенсії, що на третину більше від середніх показників по країні.

Також повідомляється, що на сьогодні найбільше пенсіонерів зафіксовано на Дніпропетровщині (886 тисяч), у Києві (750 тисяч) та на Харківщині (725 тисяч).

Нагадаємо, станом на початок серпня пенсію в розмірі понад 10 тисяч гривень отримують 10,4% пенсіонерів (це 1,1 мільйон осіб). Водночас менше 3 тисяч гривень отримують 29,5% пенсіонерів (це 3,1 мільйона осіб).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну