Річковий запах та каламутне забарвлення: у Кривбасводоканалі пояснили чому така якість питної води

Річковий запах та каламутне забарвлення: у Кривбасводоканалі пояснили чому така якість питної води

Фото: Перший Криворізький

Щодня «Кривбасводоканал» отримує безліг скарг щодо якості води, що тече з крану. Вона має річковий запах та каламутне забарвлення.

Пресова служба підприємства у telegram-каналі пояснила криворіжцям що відбувається.

«Нас знищують. Роблять це по всім напрямкам: воєнним, соціальним, економічним, екологічним шляхом тощо. Масштаби завдань, які вирішувала Каховська ГЕС з її водними резервуарами, можна оцінити, просто погугливши причини та історію її будівництва», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні Кривий Ріг залишився без головної водної артерії - смачної, м'якої й лагідної Дніпровської води, яка протягом десятків років поступала до нас рукотворним каналом з резервуарів Каховської ГЕС.

Перше й найголовніше завдання зараз – це забезпечення мешканців міста будь-якою водою. Адже її фізично немає.

«Кривбасводоканал наразі викачує воду з місцевого ставка, щоб доставити до очисних споруд і транспортувати до ваших осель. Це один з проєктів, які реалізуються в умовах національного екоциду й, відповідно, катастрофічного браку часу на роздуми. До такої якості вихідної води не готове ні обладнання, ні реагенти, ні "втомлені" відстійники з фільтрами. Вони були зведені в мирний час», – повідомляє пресова служба компанії.

Компенсувати якість води реагентами фізично й хімічно неможливо. Є біологічно допустимі норми вмісту в питній воді хімічних речовин, безпечних для організму людини, їх перевищувати не можна.

В той же час витрати реагентів за два місяця збільшилися в 4 рази, і це, на жаль, не кінцева цифра.

Криворіжцям нагадують, що кожна несплачена копійка за спожиту холодну воду безпосередньо впливає на можливості водоканалу із забезпечення міста водою, і в питанні приведення її якості до рівня питної.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну