Близько 15% проб води на півдні України не відповідають нормам

Близько 15% проб води на півдні України не відповідають нормам

Фото: Перший Криворізький/архівне фото

Близько 15 % проб води з поверхневих водойм на півдні країни після теракту на Каховській ГЕС не відповідають санітарним нормам.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"У перші дні після затоплення внаслідок руйнування Каховської ГЕС морська та річкова вода з поверхневих водойм за бактеріологічними показниками не відповідала санітарним нормам у 35% випадків. Зараз рівень забруднення знизився до відхилення у 15%", — зазначив Кузін.

Він зауважив, що вода поступово очищується, але все ще залишається небезпечною для купання, використання у господарських цілях та вилову риби з таких водойм для подальшого вживання. У воді виявляється ротавірус, збудники гострих кишкових інфекцій – тобто ризики інфікування та негативного впливу на здоров’я зберігаються.

За словами Кузіна, епідеміологічна ситуація на території Одеської, Херсонської та Миколаївської областей контрольована. Холери, вірусного гепатиту А та спалахів гострих інфекційних хвороб на територіях постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС областей не виявлено. Окрім того, інфекційні хаби, які були розгорнуті на Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині, забезпечені тестами для діагностики та препаратами для лікування інфекційних захворювань.

Читайте також: На Дніпропетровщині за тиждень на кишкові інфекції захворіли більше 150 людей

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну