У Кривому Розі хочуть закрити стоматологічні поліклініки на Інгульці та ПівдГЗК: петиція

У Кривому Розі хочуть закрити стоматологічні поліклініки на Інгульці та ПівдГЗК: петиція

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Кривому Розі з 1 жовтня 2023 року планують закрити стоматологічні поліклініки на Інгульці за адресою вулиця Рудна, 1 та на житловому масиві ПівдГЗК за адресою вулиця Подлєпи, 35.

Про це йдеться у петиції, розміщеній на сайті Криворізької міської ради. Створив її містянин Сергій Усенко, в якій він просить відмінити закриття стоматологічних поліклінік на мікрорайоні Інгулець та житловому масиві ПівдГЗК.

«Бо в результаті закриття близько 80 тисяч населення Кривого Рогу (включаючи навколишні села) залишаться без стоматологічної допомоги. Планують це зробити з 1 жовтня 2023 року», — йдеться у повідомленні.
Весь персонал медичних установ планують перевести в інші стоматологічні поліклініки Кривого Рогу, а саме за адресами:

  • вулиця Кокчетавська (Довгинцеве, район Дружби);
  • вулиця Віталія Матусевича (Соцмісто);
  • вулиця Калантая (44 квартал);
  • вулиця Січеславська (173 квартал).
Редакція «Першого Криворізького» поспілкувала з автором петиції, який звернувся до журналістів з приводу висвітлення цієї події.

«Я дізнався про закриття від колишніх колег моєї мами, вона там працювала раніше. Відповідний наказ є у медсестри закладу. Працівникам стоматології сказали, що їх переводять з Інгульця на Довгинцеве. Це дуже далеко, за 50 кілометрів. Вранці ходить всього один поїзд, яким можна доїхати. Іншим громадським транспортом теж важко дістатися міста» , — розповів Сергій.





Також він повідомив, що всіх зубних техніків з Інгульця та житломасиву ПівдГЗК збираються перевести на вулицю Калантая, що на 44 кварталі.

«Що стосується пацієнтів стоматології Інгульця. Всі, хто захочуть собі поставити зуби чи щось відремонтувати – треба буде добиратися десь 3-3,5 години до тих клінік у Кривому Розі. За такий час можна до Дніпра доїхати» , — додав Сергій.
Криворіжець повідомив, що у приватних стоматологічних кабінетах на Інгульці офіційно нема послуг, які виконують зубні техніки – «ні зуби поставити дорослій людині, ні вирвати молочний зуб дитині. Там займаються тільки лікуванням зубів, але не всі можуть дозволити собі такі платні послуги».

«На Інгульці проживає багато людей з інвалідністю. Вони можуть лише дійти до поліклініки у районі, а доїхати в місто – не зможуть. Людей залишать без допомоги» , — зауважив Сергій.
Зазначимо, що потрібно 1000 підписів для того, щоб петицію розглянули депутати Криворізької міськради.

Підтримати петицію можна тут.



Читайте також: Поліпшити після 18:30 організацію транспорту в місті: криворіжець зареєстрував петицію


Посилання скопійовано в буфер обміну