У Кривому Розі депутати проголосували проти обрізки дерев «до стовпа»

У Кривому Розі депутати проголосували проти обрізки дерев «до стовпа»

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 28 липня, на сесії міської ради проголосували за підтримку петиції – «Мораторій на незаконну обрізку дерев до «стовпа», яку зареєструвала представниця громадської організації «Досить труїти Кривий Ріг».

Авторка петиції Марина Капітон розповіла журналістці «Першого Криворізького» під час одного з виїздів на місце обрізки дерев восени, що після обрізки до «стовпа» дерева майже не виживають та починають засихати, все через те, що у степовій зоні дерева обрізати треба дуже, і дуже обережно. А Кривий Ріг саме розташований у степовій зоні. Тому що для того, щоб виростити дерево, треба 20-30 років, і дуже багато уваги та сил.

«...З урахуванням досвіду таких міст як Львів, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Кропивницький, прошу місцеву владу: провести інвентаризацію дерев у Кривому Розі; завести на кожне дерево, що знаходиться на балансі у міста, електронний паспорт та створити електронну мапу зелених насаджень з можливістю доступу громадськості до її даних; встановити заборону на проведення сильного омолодження дерев (обрізка дерев до основи скелетних гілок); розробити та затвердити правила обрізки дерев у м.Кривому Розі», — зазначає авторка.


У петиції екоактивісти прописали умови створення нових правил утримання зелених насаджень.




«Сподіваємося, зацікавлену громадськість та науковців долучать до розробки нових правил. Будемо працювати в цьому напрямку й далі» , — пишуть екоактивісти « ДТКР» на офіційній сторінці у соцмережі.
Нагадаємо, що редакція нашого сайту нещодавно повідомляла, що через повномасштабну війну російської армії в Україні знищено тисячі рослин та тварин у прифронтових, окупованих та деокупованих містах та селах. Але навіть це не спонукає криворізьких озеленювачів правильно омолоджувати та замінювати старі дерева на нові у потрібній кількості.


Посилання скопійовано в буфер обміну