Восени очікується хвиля захворюваності на Covid-19

Восени очікується хвиля захворюваності на Covid-19

Фото: Перший Криворізький

Вакцинація проти Covid-19 залишається рекомендованою для всіх попри скасування карантину. Восени ризикуємо побачити хвилю захворюваності на коронавірус.

По це повідомляє заступник міністрі охорони здоров’я Ігор Кузін.

Особливо необхідно подбати про імунний захист та зробити щеплення людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання, старшим за 60 років, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Щеплення для українців — безоплатні та доступні у кожній області.

Загальний рівень охоплення щепленнями проти коронавірусу по Україні залишається нижчим за 70 % серед загального населення та 30 % – серед українців, старших за 60 років. Якщо темпи вакцинації і надалі будуть знижуватися, восени медична система може зіткнутися зі сплеском захворюваності на коронавірус.

Наразі в Україні є понад 7 мільйонів доз вакцини, які є безоплатними для населення. Медична інфраструктура з вакцинації дозволяє робити щеплення у всіх регіонах.

Загальний рекомендований курс з вакцинації проти Covid-19 — це 4 щеплення. Через 5 місяців після первинного курсу вакцинації необхідно зробити перший бустер. Друга бустерна доза рекомендована всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої.

Також в Україні дозволена вакцинація проти Covid-19 з 5-річного віку. Для щеплень дітей 5–11 років використовують спеціальну вакцину Comirnaty, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей, старших за 12 років.
Минулого тижня працювали понад 2 903 пункти щеплення, 72 центри масової вакцинації та 477 мобільні бригади.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну