Чому російська військова техніка шкодить навіть після її знищення

Чому російська військова техніка шкодить навіть після її знищення

Фото: Перший Криворізький

Війна російської армії проти України негативно впливає на все довкілля, навіть коли наші військові знищують їх техніку. Так від знищенної російської техніки за півтора року утворилося 527 тисяч тонн відходів.

Про це редакції «Першого Криворізького» стало відомо з дослідження Russia-Ukraine War: environment impact, над яким продовжують працювати українські спеціалісти.

Загалом Міністерство захисту довкілля України підрахувало приблизну суму збитків для довкілля країни — 2,1 трильйона гривень. Збитки для атмосферного повітря — вже близько 1 068 мільярда гривень.




Збройні сили України знищили 29,6 тисячі російської техніки, в результаті чого в атмосферне повітря потрапило 55,9 тисячі тонн викидів.

«Міжнародне законодавство чітко говорить, що винна у всьому Росія. Якби вона не вдерлася на території України, то ми не мусили б захищатися.

Вибух одного боєприпасу наносить хімічного забруднення більше, ніж горіння обшивки танку, БТР або якоїсь іншої техніки. Вони руйнують ґрунтовий покрив, який рослини створювали тисячоліттями. Вони випалюють, фізично знищують ґрунтову фауну, яка підтримувала дрібні організми», — говорить Олексій Василюк, голова Української природоохоронної групи (UNCG).
Частину земель України після війни доведеться консервувати – що це означає


Посилання скопійовано в буфер обміну