Криворіжці зібрали необхідну кількість голосів на петицію про припинення обрізки дерев «до стовпа»

Криворіжці зібрали необхідну кількість голосів на петицію про припинення обрізки дерев «до стовпа»

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі петиція про припинення обрізки дерев "до стовпа" набрала необхідну кількість голосів для розгляду депутатами Криворізької міської ради.

Про це йдеться на сайті Криворізької міської ради.

Автор петиції Марина Капітон, у тексті зазначає, що у Кривому Розі частішають випадки загибелі дерев після їх обрізки до стовбура.

У Постанові Кабінету Міністрів України № 559 від 08.04.1999 р. «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів» визначено, що дозволено обрізати крону дерева не більше ніж 30% її довжини.

Обрізка від 1/3 до 1/2 довжини крони дерева кваліфікується як пошкодження до неприпинення росту, обрізка на більше ніж 1/2 довжини крони кваліфікується, як пошкодження до припинення росту. Обидва випадки порушення передбачають нарахування матеріальної шкоди та її стягнення з винної особи.

«На підставі вищезазначеного, з урахуванням досвіду таких міст як Львів, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Кропивницький, прошу місцеву владу: провести інвентаризацію дерев у Кривому Розі; завести на кожне дерево, що знаходиться на балансі у міста, електронний паспорт та створити електронну мапу зелених насаджень з можливістю доступу громадськості до її даних; встановити заборону на проведення сильного омолодження дерев (обрізка дерев до основи скелетних гілок); розробити та затвердити правила обрізки дерев у м.Кривому Розі», — зазначає авторка.

Крім цього, вона пише що до розробки Правил обрізки дерев у Кривому Розі можна долучити зацікавлену громадськість.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну