Яка якість повітря на транспортних магістралях Кривого Рогу

Яка якість повітря на транспортних магістралях Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

У червні провели інструментально-лабораторні вимірювання якості повітря на транспортних магістралях Кривого Рогу.

Про це повідомляє Аналітичний відділ якості атмосферного повітря Кривого Рогу.

Значний вплив викидів транспорту на стан атмосферного повітря у Кривому Розі потребує постійних моніторингових досліджень, щоб відслідкувати процеси, які відбуваються у атмосфері, оцінити ризики та розробляти заходи для зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення.

Фахівці ВСП «Криворізького районного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» у червні провели інструментально-лабораторні вимірювання якості повітря на транспортних магістралях міста.

Дослідження проводилися у першій половині дня по таких інгредієнтах: діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, формальдегід, пил, свинець, миш’як.

Результатами досліджень виявлено перевищення максимально разових ГДК по оксиду вуглецю, пилу та діоксиду азоту:

• Перехрестя вул. Миколи Світальського та об'їздної дороги – по діоксиду азоту у 1,2 ра-за та діоксиду сірки у 1,1 раза;
• Перехрестя вул. Володимира Великого та вул. 80-ї десантно-штурмової бригади – по діоксиду азоту у 1,4 раза, діоксиду сірки у 1,2 раза, пилу у 1,12 раза та оксиду вуглецю у 1,13 раза;
• Перехрестя просп. Металургів та вул. Нікопольське шосе – по діоксиду азоту у 1,65 раза, діоксиду сірки у 1,3 раза, пилу у 1,5 раза та оксиду вуглецю у 1,24 раза;
• Перехрестя вул. Старовокзальна та вул. Лермонтова – по діоксиду азоту у 1,55 раза, формальдегіду у 1,09 раза та оксиду вуглецю у 1,21 раза.

На перехресті вул. Туполєва та вул. 129-ї бригади ТРО перевищень гранично допустимих максимально разових концентрацій не зафіксовано.


Користування послугами громадського транспорту, велотранспорту та подорожування на короткі відстані в межах міста пішки замість автомобіля сприяє зменшенню забруднення в атмосферне повітря.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну