Де прокладуть водогін, який постачатиме воду у Кривий Ріг

Де прокладуть водогін, який постачатиме воду у Кривий Ріг

Фото: Перший Криворізький

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України почало будівництво 150- кілометрового водогіну до сіл та міст, які постраждали від підриву Каховської ГЕС та майже місяць без води. Про це повідомило агентство відновлення на офіційній сторінці у соцмережі.

Водопровід прокладають у Запорізькій та Дніпропетровській областях та допоможе відновити централізоване водопостачання та забезпечити якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрову, де виникли проблеми з водою через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Раніше редакція «Перший Криворізький» повідомила, яка ситуація з питною водою у Криворізькому районі ситуація з питною водою у Криворізькому районі станом на початок червня.

Зазначимо, що забезпечення людей водою та водовідведенням — це критично важливе завдання, особливо в умовах війни.



Нагадаємо, що на будівництво нового водогону виділили 1,5 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії для будівництва магістральних водопроводів.
«...Через падіння рівня води у Каховському водосховищі без якісної питної води може залишиться значна частина Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Розуміючи критичність ситуації ми акумулюємо зусилля та працюємо над доставною найнеобхіднішими матеріалів – насосів та труб. На об'єкті вже стартували підготовчі роботи: облаштування будівельних майданчиків та земляні роботи», — сказав Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, пишуть на офіційній сторінці.


Автор фото: restoration.gov.ua

Ремонтні роботи розпочалися не по всім трьом ланкам, тому що необхідно ще геодезичні та проєктно-вишукувальні роботи, розчистити та поглибити водоканал, виконати роботи з перенесення кабелів та побудувати насосні станції. А далі – монтаж та влаштування трубопроводів по маршруту проходження водогону.




Автор фото: restoration.gov.ua

Посилання скопійовано в буфер обміну