Відсьогодні «доступні ліки» відпускатимуть лише за електронним рецептом

Відсьогодні «доступні ліки» відпускатимуть лише за електронним рецептом

Фото: Перший Криворізький

Препарати за програмою "Доступні ліки" з 1 липня мають відпускатися за електронним рецептом в Україні, окрім окупованих, прифронтових територій і тих, де ведуться активні бойові дії.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

"Починаючи з 1 липня норма, згідно з якою "доступні ліки" відпускатимуться лише за електронним рецептом, повертається. Паперовий рецепт у межах програми "Доступні ліки" продовжить діяти лише на тимчасово окупованих, прифронтових територіях і територіях, де ведуться активні бойові дії", — йдеться у повідомленні.

Водночас у МОЗі наголосили, що на всій території України на прохання пацієнта лікар зможе додатково роздрукувати інформаційну довідку з інформаціяєю про рецепт.

Норма щодо відпуску препаратів за програмою «Доступні ліки» виключно за електронним рецептом діє в Україні з 2019 року, відколи програма перейшла під адміністрування Національної служби здоров’я.

На початку повномасштабної війни задля безперешкодного доступу громадян до життєво необхідних ліків уряд дозволив виписувати і відпускати "доступні ліки" також за паперовим рецептом. Проте, відсьогодні, 1 липня, ці ліки знову почнуть видавати лише за електронними рецептами.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну