Продавали місця для поховань на кладовищах: на Дніпропетровщині підозрюють службовців

Продавали місця для поховань на кладовищах: на Дніпропетровщині підозрюють службовців

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

На Дніпропетровщині судитимуть вісьмох службовців комунального підприємства міськради, яких підозрюють у заробітку на продажу місць для поховань на кладовищах Дніпра.

Про це йдеться у telegramДніпропетровської обласної прокуратури.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 8 учасників злочинної організації за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене службовою особою.

За даними слідства, директор і заступник комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міської ради у змові з шістьма керівниками кладовищ організували злочинну схему систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян за виділення місць для поховання тіл померлих на кладовищах Дніпра.

Користуючись емоційним станом родичів померлих, службовці навмисно підвищували дійсну вартість ритуальних послуг.

За поховання одного померлого учасники схеми вимагали сплатити до 50 тисяч гривень, тоді як офіційна сума платежу становить 3,5 тисяч гривень.

У випадку відмови громадян сплачувати таку суму керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг з організації поховання померлих.

Щомісячно організатори схеми отримували прибуток у майже 7 мільйонів гривень.

У жовтні 2022 року правоохоронці викрили очільницю комунального підприємства та її заступника під час передачі чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 2 мільйонів гривень.


За клопотанням прокурора суд наклав арешт на майно обвинувачених для забезпечення подальшої конфіскації у власність держави.

Крім цього, в управління Агентства з розшуку та менеджменту активівпередано майже 3 мільйони гривень арештованих коштів, які були вилучені під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання службовців.

За протиправні дії їм загрожує до 13 років позбавленням волі з конфіскацією майна.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну