Від Запоріжжя прокладуть водогін для забезпечення водою трьох міст Дніпропетровщини

Від Запоріжжя прокладуть водогін для забезпечення водою трьох міст Дніпропетровщини

Фото: Перший Криворізький

Від Запоріжжя до Марганця, Нікополя та Покрова прокладуть водогін. Це передбачено однією з програм з водозабезпечення, повідомив у своєму Telegram-каналі начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«На реалізацію виділено близько 1,5 мільярда гривень, це державний проєкт водозабезпечення. Президентом України поставлено завдання здійснити будівництво в максимально стислі строки», —
написав він.

На місцевому рівні працює інша програма, котра передбачає модернізацію існуючих об’єктів інфраструктури з метою забезпечення питною водою жителів району.

Відповідно до розпорядження Кабміну на її реалізацію з державного бюджету до місцевих виділено 159,7 мільйонів гривень. Строк її виконання залежить від безпекової ситуації.

До моменту відновлення централізованого водопостачання, за словами Євгена Євтушенка, громади забезпечуватимуться привозною технічною та питною (розливною і бутильованою) водою.

Також Євтушенко розповів, яка ситуація з бурінням свердловин.

«Фахівцями проведено аналіз ситуації на території району. Маємо висновок: поверхневе залягання гранітів та вода з високою мінералізацією і домішками важких металів, зокрема Марганцю. Додаткові ризики щодо зменшення дебіту свердловин пов’язані з падінням рівня води у водосховищі», — підсумував посадовець.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну