Кривий Ріг має запаси води приблизно на два місяці, — Укргідроенерго

Кривий Ріг має запаси води приблизно на два місяці, — Укргідроенерго

Фото: Перший Криворізький

Приблизно на два місці вистачить запасів води у криворізьких водосховищах. Про це повідомив Ігор Сирота, генеральний директор компанії «Укргідроенерго», якій належить Каховська ГЕС, в одному з інтерв'ю для всеукраїнських ЗМІ.

Раніше редакція «Перший Криворізький» повідомляла, що 70% території Кривого Рогу отримують воду з водосховища «Південне», яке безпосередньо наповнювалося з Каховського водосховища, а 30% Кривого Рогу, в тому числі Центрально-Міський, частково Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони запитані від Карачунівського водосховища.

Ігор Сирота говорить, що сьогодні питанням водозабезпеченням міст займається уряд, не «Укргідроенерго». Але компанія буде намагатися максимально скидати воду в русло річки. Наскільки ця вода буде придатна для пиття гендиректор не знає, оскільки ще невідомо, якими будуть наслідки для довкілля по берегах.

«З нашої сторони берега прибрані, а от іншу сторону від Василівки до Каховського водосховища ми поки не контролюємо. Переконаний, що окупанти жодних заходів там проводити не будуть, через те й незрозумілі наслідки для довкілля», — говорить Ігор Сирота.


Нагадаємо, що експерти говорять, що технічно сьогодні можливо перелаштувати систему водопостачання так, щоб весь Кривий Ріг отримував питну воду з одного водосховища — Карачунівського.


Посилання скопійовано в буфер обміну