Криворізькі волонтери допомагають затопленим громадам Херсонщини та Нікопольщини

Криворізькі волонтери допомагають затопленим громадам Херсонщини та Нікопольщини

Фото: БФ "Волонтерський Штаб Кривий Ріг"

Волонтери благодійного фонду "Волонтерський штаб Кривий Ріг" допомагають мешканцям затоплених територій Херсонської області та Нікопольського району.

Про це "Першому Криворізькому" розповів один з представників фонду.

За словами волонтерів, у перші години після підриву дамби Каховського водосховища, вони за власні кошти загрузили бус питною подою і поїхали у Херсон. Вже на місці з координувалися з місцевими волонтерами та долучилися до облаштування пунктів незламності для евакуйованих.

"На другий день ми домовились з пекарнею "Агафон" загрузили 1000 булок хліба, дитяче харчування приблизно на 120-130 дітей, 9 power bank, мука, цукор, олія,трохи хімії, гігієни, дитячі іграшки та солодощі, поїхали на затоплену Федорівку, там трохи роздали місцевим і цілий день переправляли хліб на лодках через річку у затоплене селище Інгулець, а все що залишилися, відвезли у Херсон", — розповідають криворізькі волонтери і додають, що на третій день загрузили 2000 булок хліба, дитяче харчування на 50-60 дітей, 300кг. муки, памперси дитячі та дорослі, півтони мінеральної води та поїхали зовсім іншою дорогою через Берислав, щоб доставити продукти та воду у затоплені населенні пункти Інгулець та Микільске.

Сьогодні ж, 10 червня, криворізькі волонтери приїхали до Нікопольщини у Червоногригорівську громаду.

"Там велика проблема з водою. Веземо 2 тонни мінеральної води", — додали волонтери.

Завтра, 11 червня, вони знову поїдуть до Херсону: везтимуть продукти харчування, воду. Разом з волонтерами цього разу поїде аквалангіст зі своїм спорядженням.



Бажаючи допомогти мешканцям затоплених населених пунктів можуть перерахувати будь-яку суму за реквізитами:

5375 4112 0613 8302 Лупашко Олександр
5375 2351 0670 6326 Сорочкін Сергій


Також можна принести гуманітарну допомогу (продукти, води, гігієнічні засоби тощо) за адресою: вул. Володимира Великого, 28 (волонтерський штаб).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну