На Дніпропетровщині нині загрози спалаху холери немає

На Дніпропетровщині нині загрози спалаху холери немає

Фото: Перший Криворізький

Проби води в нормі: на зараз загрози спалаху холери на Дніпропетровщині немає.
Фахівці відбирають проби води і постійно моніторять ситуацію. На зараз показники в нормі.

Про це під час брифінгу в ОВА повідомила завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамичкова.

«Останній спалах холери в Україні був у 2011 році. А на Дніпропетровщині – у 1994-му. Попри це, ми постійно моніторимо стан водойм. З червня по вересень відбираємо проби води у визначених точках. За необхідності збільшуємо кількість ділянок, які необхідно перевірити. Усіх хворих на кишкові інфекції направляємо на додаткові обстеження. Робимо все, щоб попередити холеру. Нині загрози спалаху захворювання на Дніпропетровщині немає», – зазначила завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамичкова.

Вона додала: з настанням спеки зростає ризик зараження іншими кишковими інфекціями. Тому мешканці повинні подбати про своє здоров’я і дотримуватися певних рекомендацій.

«Людина може заразитися після вживання інфікованої води чи їжі. Тому воду необхідно кип’ятити», – додала Галина Шамичкова.

Також слід часто обробляти руки. Особливо ретельно – перед прийомом їжі, після відвідування вбиральні, користування громадським транспортом.

А ще – завжди мити овочі і фрукти, за можливості ошпарювати їх окропом. Термічно обробляти їжу, дотримуватися правил зберігання. Використовувати окремо кухонне приладдя для сирих і готових продуктів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну