61 підприємець з Кривого Рогу скористався програмою грантової підтримки від держави

61 підприємець з Кривого Рогу скористався програмою грантової підтримки від держави

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі пройшов воркшоп для підприємців щодо можливості отримання грантів від держави. У семінарі взяли участь представники органів місцевого самоврядування, міського центру зайнятості, філії управління Ощадбанку України та представники малого і середнього бізнесу, які вже мають досвід отримання грантів.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

Програма працює з серпня минулого року і за цей час наші спільні зусилля мають позитивні результати. Зокрема, 61 суб’єкт бізнесу вже отримав або отримає грантові кошти. З них у 2023 році – 29 підприємців. З цих 29 представників 18 вже отримали гроші. На сьогодні ще 61 суб’єкт підприємницької діяльності чекає результатів розгляду поданої заявки. Після отримання грантів-переможців у 2023 році буде створено 85 робочих місць.

На кожну «хвилю» програми грантової підтримки у цьому році виділяється по 80 мільйонів гривень. Окремо по програмі «власна справа», окремо по мікрогрантам для ветеранів та членів їхніх сімей.

У рамках муніципальної програми розвитку підприємництва місто погашає відсотки по кредитам тим підприємцям, які створюють нові робочі місця. Крім того, у 2022 році суб’єкти господарювання, які використовують нерухоме майно комунальної власності (крім великого бізнесу), були повністю звільнені від сплати орендної плати, а з січня 2023 року рівень сплати становить лише 50%. Також, було скасовано плату за користування місцями розташування зовнішньої реклами на об’єктах комунальної власності.

Варто зазначити, що навіть в умовах воєнного стану у Кривому Розі відкриваються нові суб’єкти господарювання. За цей час створено 1026 суб’єктів підприємницької діяльності.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну