Екологічна катастрофа: про ліквідацію масового мору риби у Мар’янському

Екологічна катастрофа: про ліквідацію масового мору риби у Мар’янському

Фото: Перший Криворізький

Наслідки масового мору риби у селі Мар’янському Криворізького району ліквідували. Журналістка редакції «Перший Криворізький» поспілкувалася з місцевими мешканцями та представниками місцевої влади щодо гибелі риби.

Нагадаємо, що через стрімке обміління водосховища, яке спричинили росіяни, підірвавши Каховську ГЕС, у селі Мар’янському масово гинула риба. Після чого Криворізька східна окружна прокуратура розпочала розслідування за фактами екоциду та порушення законів і звичаїв війни.

«Це справжня екологічна катастрофа, більше 850 кілограм риби загинуло. Але завдяки оперативній роботі місцевої влади та мешканців села було швидко локалізовано та ліквідовано. Працювали вчора до пізньої ночі.

Сьогодні ситуація контрольована, фіксуємо рівень води щоденно», — говорить Євген Ситниченко, начальник Криворізької районної військової адміністрації.


Зазначимо, що внаслідок знищення Каховської ГЕС збитки для рибної галузі від загибелі лише дорослих особин можуть сягнути 95 тисяч тонн або близько 4 мільярди гривень. Всього, за попередніми розрахунками, збитки від загибелі усіх біоресурсів складуть до 10,5 мільярдів гривень.

Також Євген Ситниченко повідомив, що зібрана риба була вивезена та утилізована. Щодо хаотичного збору риби, то були вживані всі заходів, щоб мертва риба не потрапила у продаж.



Відомо, що зараз тривають першочергові слідчі дії з метою фіксації негативних наслідків та встановлення розміру збитків, завданих довкіллю.

Раніше редакція нашого сайту повідомила, що селище Мар’янське на сьогодні та на завтра має запаси води. Резервуари заповнені питною водою. А що планують робити далі місцева влада та мешканці читайте у наступних матеріалах на нашому сайті.




Фото: Альона Музика

Відео: Альона Музика Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну