Підрив Каховської ГЕС: під воду пішло вже 600 квадратних кілометрів Херсонщини

Підрив Каховської ГЕС: під воду пішло вже 600 квадратних кілометрів Херсонщини

Фото: Перший Криворізький

Станом на ранок четверга середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 5,61 метра.

На Херсонщині станом на ранок 8 червня затоплено вже 600 квадратних кілометрів територій і найважча ситуація – на окупованому лівобережжі Дніпра.

Про це очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у ранковому відеозверненні.

За даними Прокудіна, станом на ранок середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 5,61 м. Затоплено 600 кв. км області, з них 32% – правобережжя та 68% – захоплене росіянами лівобережжя.

"Попри шалену небезпеку та постійні російські обстріли, триває евакуація з зоні підтоплення. Станом на шосту ранку небезпечні території покинули 1999 людей. Найбільше евакуювали з мікрорайону Корабел (Херсон – ред.) – 1495 осіб", – розповів голова ОВА.

"Зранку проїхав по тимчасових пунктах допомоги. Загалом люди втомлені, але забезпечені і нагодовані. Бажання виїжджати далі в інші області в них немає", – додав він.

Прокудін також закликав охочих евакуюватися телефонувати на гарячу лінію Херсонської ОВА. Він пообіцяв допомогу не лише з виїздом, але й облаштуванням на новому місці.

"Лівий берег – ситуація надзвичайно важка. Люди потерпають не тільки від великої води, а й російського терору та небажання окупантів допомогти", – зазначив очільник Херсонщини.

За даними МАГАТЕ станом на вечір 7 червня, рівень води в Каховському водосховищі після підриву ГЕС зменшився на 2,8 метра становить 14,03 метрів

В МВС України ввечері 8 червня інформували, що на правобережжі Херсонщини підтоплено 20 населених пунктів. У самому Херсоні найскладніша ситуація затопленням у Корабельному районі: підтоплено понад 1800 будинків.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну