Підрив Каховської ГЕС: у Херсоні рівень води сягає 5,2 метра

Підрив Каховської ГЕС: у Херсоні рівень води сягає 5,2 метра

Фото: Суспільне Херсон

У середу, 7 червня, станом на 08:00 ранку рівень води у Херсоні через підрив Каховської ГЕС складає 5 метрів 29 сантиметрів.

Про це повідомив керівник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіряк, в ефірі телемарафону "Єдині новини"

Станом на 08:00 ранку гідрологічний рівень становить 5 метрів 29 сантиметрів, тобто за останні 29 годин рівень води піднявся фактично на 5 метрів», — говорить Юрій Кіряк.

Він зазначає, що вчора фіксували підйом росту води за годину, й вода піднялася до 35 сантиметрів. Сьогодні за цей час вода піднялася на рівні 5 сантиметрів.

«Тенденція до зменшення, але небезпека залишається, тому що рівень води високий і ситуація критична», — зауважив керівник обласного центру з гідрометеорології.

За його словами, рівень води заміряють кожні пів години.


Евакуація людей з Херсону
скріншот "Єдині новини"

Крім цього, він пояснює, що з моменту аварії вийшла тільки 1/4 частина водосховища. Ще 3/4 знаходиться у Каховському водосховищі. І якщо нічого не зміниться, то вода продовжуватиме прибувати до Херсонщини.

Все залежить від того, які конструкції Каховської ГЕС після підриву залишилися, в якому вони стані й скільки води будуть пропускати.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну