Нікопольщина та Криворіжжя забезпечені спецтехнікою для підвозу води і системами доочистки

Нікопольщина та Криворіжжя забезпечені спецтехнікою для підвозу води і системами доочистки

Фото: Перший Криворізький

UPD: Ситуація у Кривому Розі станом на 14:37

Сьогодні 30% населення Кривого Рогу отримують воду з Карачунівського водосховища, а 70% міста — з водосховища Південне, яке наповнюється саме з Каховського водосховища, через водогін Дніпро-Кривий Ріг. Експерти говорять, що запаси води у Південному водосховищі поки достатньо, тому ризику залишитися зовсім без питної води у Кривому Розі немає.

Сьогодні, 6 червня, відбулося засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядку денному – Каховське водосховище.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виокремив напрямки ліквідації наслідків екоциду, скоєного окупантами. Це евакуація з регіонів, які затоплює. Контроль ситуації на Запорізькій АЕС та екологічних показників. А ще – забезпечення питною водою чотирьох областей, включаючи нашу", — йдеться у повідомленні.

Рівень води у водосховищі знижується. Впав майже на 1,5 метри.

Нікопольщина та Криворіжжя забезпечені спеціалізованою технікою для підвозу води і системами доочистки. Кривий Ріг має резерв водопостачання за рахунок максимального наповнення Південного та Карачунівського водосховищ.

Розроблена і проєктно-кошторисна документація із забезпечення міст Кривий Ріг, Марганець, Покров та Нікополь сталим водопостачанням.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: яка ситуація з водою у Кривому Розі

Посилання скопійовано в буфер обміну