Кишкові палички та сальмонела: яка вода у водоймах Кривого Рогу

Кишкові палички та сальмонела: яка вода у водоймах Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

У чотирьох пробах води з річок та ставків Кривого Рогу знайшли лактозопозитивні кишкові палички, колі-фаги та сальмонели. Про це редакції «Перший Криворізький» повідомили фахівці криворізького районного відділу Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб у відповіді на інформаційний запит.

Перед початком пляжного сезону у Кривому Розі перевірили якість води у річках та ставках, де облаштовані зони відпочинку. Фахівці взяли всього дев'ять проб води з водойм міста та району.

Нагадаємо, що раніше редакція 1kr.ua повідомляла, що на балансі більшості райвиконкомів немає пляжів та масових зон відпочинку біля води. Тому цього літа офіційно не будуть працювати міські пляжі.

Після лабораторного дослідження у восьми пробах води був перевищений вміст сульфатів та хлоридів, а чотири проби взагалі не відповідають нормативним вимогам за санітарно-мікробіологічними показниками. У воді з чотирьох водойм міста знайшли кишкові палички, в одній з проб — колі-фаги та сальмонели. Це підтверджує теорію про загальну бактеріологічну забрудненість води в місцях масового відпочинку міста.

Зазначимо, що криворізький районний відділ Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб у відповіді на інформаційний запит не повідомив місця відбору проб води.



Посилання скопійовано в буфер обміну