У Кривому Розі засудили мотоцикліста, який збив пішохода

У Кривому Розі засудили мотоцикліста, який збив пішохода

Фото: Pixabay (фото ілюстративне)

Жовтневий суд Кривого Рогу виніс вирок водію мотоцикла, який збив жінку під час перетинання нею проїжджої частини дороги.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

13 жовтня 2022 року, в світлий час доби о 09:50, чоловік рухався на технічно справному мотоциклі марки «MUSSTANG MT200-8» по сухій проїжджій частині в Покровському районі.

Чоловік пересувався по вулиці Ватутіна з боку вулиці Мусоргського в напрямку вулиці Станіславська. При цьому водій керував мотоциклом зі швидкістю 57,9 кілометрів на годину, перевищуючи максимальну допустиму швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах.

В цей же час, попереду руху мотоцикла, проїзну частину переходила жінка, яка рухалась в темпі кроку в невстановленому для цього місці, не по пішохідному переходу.

Постраждала з моменту виходу на проїжджу частину до моменту наїзду на неї рухалась не зупиняючись, не змінюючи напрямок свого руху.

Водій проявив неуважність до дорожньої обстановки, маючи технічну можливість запобігти наїзду на пішохода. Вчасно не зупинив керований ним мотоцикл, для того щоб надати можливість перейти дорогу та уникнути наїзду на людину.

В результаті водій мотоцикла збив пішохода, жінка була травмована.

20 жовтня 2022 року, знаходячись на стаціонарному лікуванні у медзакладі Кривого Рогу, вона померла від травм, отриманих в наслідок ДТП.

Жовтневий суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли смерть потерпілого або завдали тяжких тілесних ушкоджень.

Йому призначили покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив чоловіка від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, якщо він протягом визначеного судом випробувального терміну не вчинить нового правопорушення та з умовою періодично з`являтись у відділ реєстрації.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну