У Кривому Розі засудили жінку за завдання тілесних ушкоджень медсестрі

У Кривому Розі засудили жінку за завдання тілесних ушкоджень медсестрі

Фото: Перший Криворізький

У травні 2023 року Саксаганський суд Кривого Рогу виніс вирок раніше судимій місцевій мешканці. Жінка завдала тілесних ушкоджень медичній сестрі під час виконання нею своїх службових обов’язків.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

30 травня 2021 року, приблизно о 10:30, «швидка» доставила жінку до приймального відділення однієї з лікарень Кривого Рогу.

Перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, вона почала нецензурно висловлюватись та словесно ображати свою матір.

Медичний персонал, а саме лікар-терапевт та медична сестра, неодноразово робили зауваження, щоб остання припинила нецензурно виражатись та заспокоїлась.

Однак жінка натомість стала висловлюватися грубою нецензурною лайкою вже в адресу медичного персоналу, чим ображала їх людську гідність. Це відбувалося в присутності інших пацієнтів.

Медична сестра зробила зауваження та вимагала припинити хуліганські дії.

Однак обвинувачена, продовжуючи, умисно завдала медпрацівниці декілька ударів в плече, царапала руки та хапала за волосся, спричинивши тим самим потерпілій легкі тілесні ушкодження.

Хуліганські дії пацієнтки продовжувалися на протязі приблизно 50 хвилин, чим була порушена нормальна діяльність медичного закладу.

Протиправні дії жінки припинили поліцейські, які прибули за викликом медичного персоналу.

У суді криворожанка визнала вину у вчиненні злочину визнала.

Вона пояснила суду, що дійсно перебувала в лікарні для отримання медичної допомоги, у неї виник конфлікт з мамою. Працівники медичного закладу зробили їй зауваження, в ході якого вона нанесла тілесне ушкодження медичній сестрі. В скоєному щиро кається.

Саксаганський суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, а саме хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю.

Їй призначили покарання у виді 2 років позбавлення волі.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив жінку від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік з умовою періодично з`являтись у відділ реєстрації.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Посилання скопійовано в буфер обміну